Usta-Çırak Universal Manisa’da Buluştu

  • 0
  • 1.519
Yazı Boyutu:

Görev yaptıkları üniversite hastanesinde birlikte çalışan hoca ve öğrencisi, yıllar sonra yeniden bir araya gelerek çalışmaya başladı. Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Prof.Dr. Hayrettin Şirin ve Op.Dr. Çetin Tekin Universal Manisa Hastanesi’nde, alanlarında başarılı çalışmalara imza atıyor.
2000-2013 yılları arasında Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Hayrettin Şirin, aynı hastanede ihtisas gören öğrencisi Çetin Tekin ile birlikte birçok bilimsel çalışma ve çok sayıda operasyon gerçekleştirdi. Dr. Tekin, ihtisasını tamamladıktan sonra 5 yıl Manisa Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Hayrettin Şirin ise, bu üniversitede 4 yıl doçent, 9 yıl profesör olarak çalıştı. Üniversiteden ayrılarak öğrencisiyle görüşüp birlikte çalışmak için ekip kuran Prof.Dr. Şirin, “Önce birlikte çalışmaya karar verdik, sonra da çalışacağımız hastaneyi seçtik” diye konuştu.
Bölgede Öncü Bir Merkez Olacak
 
50 yaşındaki Prof.Dr. Hayrettin Şirin ve 38 yaşındaki öğrencisi Op.Dr. Çetin Tekin, kısa bir süre önce görev yapmaya başladıkları Universal Manisa Hastanesi’nde her türlü kalp ve damar ameliyatlarını yapabildiklerini dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Özellikle sık karşılaşılan ve bir halk sağlığı sorunu olarak kendini gösteren akut koroner sendrom'un cerrahi tedavisinde (koroner bypas) iddialıyız. Kalp ve damar cerrahisi alanında saygın, güvenli, kaliteli ve verimli hizmet üretmek amacındayız. Mesleki gelişmeleri yakından takip eden, tanı ve tedavide yeni teknik ve teknolojileri etkin şekilde kullanan ve bölgede öncü bir merkez olmayı hedefliyoruz.” 
 
“Usta-Çırak Gibiyiz”
Kalp cerrahisinin ciddi bir disiplin gerektirdiğini belirten Op.Dr.Çetin Tekin, şöyle dedi: “Bu iş ciddi bir ekip işi. Bu ekipte cerrahlar, kardiyologlar, hemşireler, teknisyenler ve diğer yardımcı sağlık personeli çok sıkı bir iletişim içinde olmalıdır. Burada iki cerrah olarak usta-çırak ilişkisi içinde, hocamın deneyimlerinden de faydalanarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv