Usta piyanist Nihat Demirkol’dan müzikte alaturka renkler eğitim atölyesi

Türk müziğinin usta piyanistlerinden Nihat Demirkol, “Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi” ile Alaturka müziğine dair bilinmeyenleri, merak edilen ve yanlış bilinenleri anlatacak.

  • 0
  • 581
Usta piyanist Nihat Demirkol’dan müzikte alaturka renkler eğitim atölyesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk müziğinin usta piyanistlerinden Nihat Demirkol, “Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi” ile Alaturka müziğine dair bilinmeyenleri, merak edilen ve yanlış bilinenleri anlatacak. Kanguru Kültür ve Sanat Merkezi’nde 9 Ocak Çarşamba günü başlayacak olan “Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi”, üç ay boyunca her çarşamba günü devam edecek.

Alaturka müziğine dair her şey atölyede konuşulacak
Usta piyanist Nihat Demirkol tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmasında Alaturka müziğin ne olduğu ve neyi anlattığı atölyeye katılanlarla paylaşılacak. Üç ay boyunca sürecek “Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi”nde “Klasik, neoklasik ve çağdaş makamlar ve usullere genel bir bakış, Türk musikisi sazları, beste formları, fasıl musikisi, dini ve dindışı musiki, peşrev, semai, taksim gibi saz musikisi, başlangıçtan Tanzimat’a ve Cumhuriyet’e besteciler, Türk musikisinde tarz ve tavır” gibi konularda katılımcılara Türk musikisi ve Alaturka müziğine dair kapsamlı ve önemli bilgiler aktarılacak.

“Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi” entelektüel yetkinlik atölyesi
“Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi”nin diğer atölyelerden farklı olduğunu belirten Nihat Demirkol 9 Ocak’ta Kanguru Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayacak olan atölyede kimseye nota, ud, makam, usul vb. öğretilmeyeceğini, bu atölyede Alaturka müziğini geniş bir perspektifle ele alacaklarını söyledi. Atölye çalışmasını gerçekleştirme sürecinde atölyeye kimlerin geleceği ve kimlerin gelmesi gerektiği noktasında kendisine sorular sorduğunu ifade eden Demirkol, “Türk musikisi ve Alaturka müziğini gerçekten tanımak isteyen, ön yargıların olduğu ve değerinin tam olarak bilinmediği Türk musikisini geçmişten günümüze dinleyerek, anlayarak ve severek öğrenmek isteyen herkes ‘Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi’ne katılabilir ve katılmalıdır da. Çünkü bu atölye entelektüel yetkinlik atölyesi” dedi.
9 Ocak Çarşamba günü başlayacak olan ve üç ay boyunca her çarşamba 18:30 – 20:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan “Müzikte Alaturka Renkler Eğitim Atölyesi” ne kayıtlar devam ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv