Ustalar start çizgisinde

  • 0
  • 979
Yazı Boyutu:

22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası Atatürk Stadyumunda düzenlenen açılış seremonisi ile start aldı. Konak Belediyesi ve İzmir Masterler Atletizm Kulübü organizasyonuyla düzenlenen Şampiyonanın açılış seremonisine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İzmir Masterler Atletizm Kulübü (İZMAK)Başkanı Aycan Kurtcan, Şampiyona sporcuları  ve  sporseverler katıldı.
 
Büyük bir coşkuyla başlayan 22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası Açılış Seremonisinde, yüzlerce sporcunu alkışları arasında konuşan
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti: “Konak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren uluslararası organizasyonların önemini dile getirdik. Üç yılda dokuz organizasyonu İzmir’e getirdik. Bugün, Balkanların sevgi dolu, kardeş havasını hep birlikte paylaşıyoruz. Çok güzel, çok başarılı, rekorlarla dolu bir şampiyona yaşayacağımıza inanıyorum. İlerleyen yıllarda  bu tribünleri tıklım tıklım dolduracağız.”
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, çok renkli, çok heyecanlı yarışlar izleneceğini belirtti ve “Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.  Hepsi de çok başarılı atletler; önce kendileriyle, daha sonra birbirleriyle yarışacaklar” diye konuştu.
İZMAK Başkanı Aycan Kurtcan,“22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası bizim yarışımız ve bu yarış için çok emek verdik. Skorlar ve madalyalar çok olacak” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Gaziemir Dokuz Eylül Orta Okulu’nun halkoyunları gösterisi Şampiyonaya renk kattı. Şampiyona sporcularının gerçekleştirdiği resmi geçidi, tüm seyirciler ayakta alkışladı.
Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Slovenya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelen veteranların altın madalya için yarıştığı 22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası heyecanlı başladı. Kadınlarda 30, erkeklerde 35 yaş üstü sporcular, Atatürk Stadyumunda start aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv