Ustalara taş çıkarttılar

  • 0
  • 525
Ustalara taş çıkarttılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Gençlik Tiyatrosu kursiyer öğrencileri “Adına da Derler Genç” adlı oyununda gösterdikleri performansla izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinliğe katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu gençleri çok başarılı bulduğunu vurguladı ve “Usta tiyatroculara taş çıkarttılar” diyerek de gençleri onurlandırdı.

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve meclis üyeleri de katılarak genç tiyatroculara destek oldular. Yazar Turgut Özakman’ın “Ah Şu Gençler” isimli eserinden uyarlanan “Adına da Genç Derler” adlı tiyatro oyununda, gençler ve yetişkinler arasındaki iletişim kopukluğu, bunun aile ve arkadaş çevresine yansımalarının komedi unsurları yer aldı. Bozyaka Gençlik Tiyatrosu’nun sergilediği oyunda, salonu dolduran 300’e yakın izleyici beğenerek izledi. Genç tiyatrocular sahnelenen oyunda gösterdikleri performansla Başkan Selvitopu ve vatandaşlardan büyük alkış aldılar.

Çok başarılı buldum
Oyunun ardından 12 genç tiyatrocuya sertifikalarını veren ve gençlere seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu , gençlerin sanata olan duyarlılığın ülke adına da sevindirici olduğunu vurguladı. Gençleri çok başarılı bulduğunu da ifade eden Başkan Selvitopu,   “Böyle genç arkadaşların tiyatro ve sanatın diğer kollarıyla ilgilenmeleri ülkemiz için büyük bir şereftir. Mustafa Kemal Atatürk sanatı çok önemsemiş, cumhuriyetin kurulduğu yıllarda bütün olanaksızlığa rağmen sanatın gelişmesi için her türlü çabayı sarf etmiştir. Bugün gençlerimiz bu güzel oyunlarıyla bizlere bir mesaj verdiler. Aile içinde geçen çeşitli diyalogları,  yaşamın parçalarını bizlere sundular. Ben onları tebrik ediyorum, çok başarılıydılar. Devlet tiyatrocularına taş çıkarttılar, çok başarılıydılar.” Diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv