Ustanın çırağına el verdiği sergi

  • 0
  • 562
Ustanın çırağına el verdiği sergi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında düzenlenen “Oradan Buraya-Köprüler” sergisinin açılışında konuşan Prof. Dr. Yılmaz,  “Bu sergi; uluslararası ve ulusal sanatçıların, ustanın çırağına el verdiğini yansıtan bir sergi. Yani geçmişten geleceğe mesaj taşıyan, ustanın neleri yaptırabildiğini gösteren bir sergi” diye konuştu.

 Ege Üniversitesi 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında “Oradan Buraya-Köprüler” Sergisi, EÜ 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi’nde EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş tarafından açıldı.

ORADAN BURAYA (KÖPRÜLER)
Serginin temasını; birbirileriyle ve öğrencileriyle baskı portfolyolarını değiştirerek ortak bir köprü kurmayı hedefleyen uluslararası sanatçılar tarafından belirlendi. “Oradan Buraya”nın görseli ve fikri, baskı yapmanın kalıplaşan kaynaklarından aldığı bilgiyi, mürekkep, baskı ve içerik yoluyla farklı yüzeylerde bıraktığı izle ileten doğasını yansıtıyor.

 Sergide; Michael Schneider, Jasmin Edelbrunner, Rokeya Sultana, Abdullah al Bashir, Ibrahim Miranda,Héctor Ruiz, Wael El Sabour, Mohammed Ramadan, Paivikki Kallio, Laura Vainikka, Ajit Seal, Bhaskar Jyoti Borgohain, Patricia Hernandez Rondan, Gil Gijón Bastante, Ilgim Veryeri Alaca, Elvin Serin, Karen Kunc ve Camille Hawbaker’ın eserleri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz “Ege Üniversitesi’nin birden fazla levanten köşkleri var. Biz bunları çoğunlukla asıllarına uygun olarak donatıp, şekillendirip sevgi alanları olarak kullanıyoruz. Ama 50. Yıl Köşkümüzü başından beri her zaman sanat ve uygulamalar için ayırdık. Bu etkinlikleri 50. Yıl Köşkü’nde levantenlerden kalan bir alanda, köprüler bağlantılı bir sergi ile yeniden sergilemek bizim için çok keyif verici bir durum. Çünkü bu sergi aslında uluslararası ve ulusal sanatçıların, ustanın çırağına el verdiğini yansıtan bir sergi. Yani geçmişten geleceğe mesaj taşıyan, ustanın neleri yaptırabildiğini gösteren, belki izlerken çırağının eserlerini daha çok beğeneceğimizi kanıtlıyor. Dolayısıyla buradaki eserleri coşkuyla ve bu algıyla seyredeceğimizi düşünüyorum. Altıncısını yaptığımız EgeArt’ın kendi içinde yeniliklerle, mesajlarla ve rehberliklerle sergilemekten mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz,  EÜ 50. Yıl Köşkü Koordinatörü Arş. Gr. Ender Özbay’a teşekkür belgesi taktim etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv