Ustanın muhteşem dönüşü

  • 0
  • 398
Ustanın muhteşem dönüşü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Okçuluk Milli Takımı’nı da çalıştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi okçuluk antrenörü Cumhur Yavaş, 29 yıl ara verdiği aktif sporculuk yaşamına madalyayla “merhaba” dedi. Tecrübeli antrenör, Türkiye Masterler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda +55 yaşta gümüş madalya kazanarak öğrencilerine de örnek oldu.

Türk sporuna şampiyon okçular armağan eden, antrenörlük yaşamında yıllardır zirveden inmeyen Cumhur Yavaş, bu kez farklı bir başarı öyküsüyle gündeme geldi.
Milli Takım’ın yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyespor Okçuluk Takımı’nı da çalıştıran Yavaş, sadece antrenör olarak değil sporcu olarak da başarısını kanıtladı. Okçuluk dünyasının “Cumhur Hocası”, Antalya’da düzenlenen Türkiye Masterler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıkarken, tam 29 yıl aradan sonra yeniden ok atmanın heyecanını yaşadı. En son 1985’teki Türkiye Şampiyonası’nda yarışan usta antrenör, böylelikle çeyrek asırdan fazla bir aranın ardından yeniden madalya coşkusunu hissetti. 29 yıl önce Türkiye ikincisi olan Yavaş, Antalya’daki şampiyonada da +55 yaşta aynı dereceyi elde ederek ustalığından bir şey kaybetmediğini gösterdi. Türk okçuluğuna 45 yıldır sporcu, antrenör ve yönetici olarak hizmet veren Cumhur Yavaş, yıllar sonra yeniden yarışmanın ve ok atmanın çok heyecan verici bir duygu olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde ilk kez masterlar kategorisinde böyle bir organizasyon düzenlendi. 77 sporcu, yıllar sonra yarıştık. +55 yaş kategorisinde 7 rakibimle mücadele ettim ve ikinci oldum. 29 yıl önceki heyecanı yeniden hissettim” dedi. Yarışma esnasında yıllar öncesine döndüğünü de ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı antrenörü Cumhur Yavaş, “Tabi ki 29 sene önceki ile şu andaki şartlar arasında büyük farklar var. Malzemelerin yapısından tutun da yarıştığımız ortamlara kadar her şey çok daha iyi durumda. Bu da, gün geçtikçe daha başarılı derecelerin gelmesini sağlıyor” diye konuştu.

Önce Antalya, sonra Fransa
Masterlar Türkiye Şampiyonası’nı düzenlediği için Okçuluk Federasyonu’na teşekkür eden Cumhur Yavaş, “Bizim açımızdan çok önemli bir organizasyon oldu. Eski dostlar, yıllar sonra bıraktığımız yerden yarışmaya devam ettik, rekabet duygusunu yeniden yaşadık ve en önemlisi birbirimizi gördük. Önce Mart 2015’te Antalya’da, Ekim 2015’te ise Fransa’da iki büyük şampiyona daha var. Fransa’daki organizasyon Avrupa Masterler Okçuluk Şampiyonası adı altında düzenlenecek. Asıl hedefim, orada derece yapabilmek” diye konuştu.
Yoğun antrenörlük temposu nedeniyle Antalya öncesinde fazla çalışma şansı bulamadığını belirten Cumhur Yavaş, şunları kaydetti:
“Şimdi artık kendime bir hedef belirledim. 3-5 antrenmanla Türkiye ikincisi olabiliyorsam, iyi çalışarak Avrupa’da da derece yakalayabileceğime inanıyorum. Antrenörlük temposundan arda kalan tüm zamanlarımı bu şampiyonaya hazırlanmak için kullanmaya başladım.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv