Ustaya büyük alkış

  • 0
  • 941
Yazı Boyutu:

Levent Kırca Tiyatrosu’nun ‘Azınlık’ adlı tiyatro gösterisi Buca’da sahne aldı.
Buca Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Azınlık’ adlı oyunda sahne alan usta sanatçı Levent Kırca ve ekibi izleyenlere doyumsuz bir gece yaşattı.
Buca Gölet Amfi Tiyatro’da sergilenen tiyatro gösterisini Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile birlikte izledi.
Azınlık isimli oyununda ülkemizde son yıllarda yaşanan politik olayları konu alan Levent Kırca yalın ve duru oyunculuğuyla ayakta alkışlandı. Levent Kırca desteklerinden dolayı teşekkür etti, “Buca çok güzel bir yer. Buca’ya bayılıyorum. Her geldiğimde ayrı bir yanını keşfediyorum. Bucalı, Buca’dan daha hoş. İzmir’i seviyorum. İzmir Atatürkçü, çağdaş ve demokrat bir yer. İzmir şu anda Türkiye’nin kalesi inşallah bu kaleyi vermeyiz. : Ne mutlusunuz böyle aydın başkanlarınız var. Onlara sahip çıkın” dedi.
 
Buca sahneleri size açık
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise yaptığı konuşmada Levent kırca ve arkadaşlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti, “Sizleri ilçemizde ağırlamak gerçekten bizim için bir gurur. Biz CHP olarak bu ilçede tam 39 yıl sonra bu bayrağı buraya diktik. Ve geldiğimiz günden beri sizler gibi sanatçılarla gerçek sanatçılarla gerçek sanatseverleri bir araya getirmeye çalışıyoruz ve sanatın yanında mesajda verdirmek istiyoruz. Bizim getirdiğimiz sanatçılara bakıyorum, Edip Akbayram, Zülfü Livaneli,  Suavi, Sebahat Akkiraz, Volkan Konak,  Haluk Levent, Levent Kırca. Şimdi az önce dediniz ya; (Devlet Tiyatroları kalkıyor) diye. Umarım kapanmaz. Ama yasaklı da olsalar bu sahnede olacaklar. Devlet Tiyatroları kalkabilir ama Buca sahneleri  Buca tiyatroları her zaman sizin gibi Cumhuriyet’e sahip çıkan sanatçılarımıza her zaman açıktır” dedi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da benzer duyguları dile getirdi, “Cumhuriyet değerlerine sahip sanatçılarımıza belediyelerimizin desteği devam edecek. Sonu ne olursa olsun” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv