Yazı Boyutu:
NASAdan uzay uçuşu ve üstün hizmet madalyaları alan, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) astronotu Fransız Jean François Clervoy, Uzay Kampı Türkiyeye geliyor.
Atlantis ve Discovery uzay mekikleriyle üç kez uzaya giderek, toplam 675 saat uzay uçuşu yapan Astronot Clervoy, 6 Temmuz Cuma günü Uzay Kampı Türkiyede öğrenci ve öğretmenlerle buluşacak. Clervoyun uzayda yaptığı çalışmalar arasında Hubble Uzay Teleskobunun tamir edilmesi, Mir Uzay İstasyonuyla kenetlenerek deneyler yapılması, Dünyanın enerji dengesinin belirlenmesi ve güneş çevrimine bağlı olarak atmosfer değişimi incelenmesi yer alıyor. Astronot Clervoy, yapacağı sunumda kendi uzay uçuşu tecrübelerinin yanı sıra; uzay yürüyüşü, uzayda robotlarla yapılan operasyonlar ve gelecekteki uzay çalışmaları hakkında da detaylı bilgi verecek.
Astronot Clervoyun özel davetli olarak katılacağı, E-Pal Haftası olarak bilinen 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı Programı 1-7 Temmuzda düzenlenecek. E-Pal Haftasına, yurtdışından da büyük ilgi var. ABD, Kanada, Yunanistan, Latviya ve Türkiyeden yaklaşık 160 öğrenci ve öğretmen haftalar önce kayıt yaptırdı. Uzay Kampı Türkiye Astronot Clervoyun da katılımıyla toplamda 19ncu uzay yolcusunu ağırlamış olacak. Geçtiğimiz Nisan ayında ABDli Astronot Anna Lee Fisher Uzay Kampı Türkiyeye gelerek öğrencilerle buluşmuştu.








