Üstün yetenekli çocuklar için

Türk Uzay Ajansı Başkanlığı ve Uzay Kampı Türkiye, ortaklaşa planlanan programla üstün yetenekli çocuklara uzay teknolojileri eğitimi sunacak. Taraflar arasında imzalanan protokole göre, 9-15 yaş grubundan 100 çocuk ve onlara refakat edecek 20 öğretmen, İzmir’de kurulu Uzay Kampı Türkiye’nin “Uzay Yolcuları Programı’na burslu olarak katılacak.

  • 0
  • 293
Üstün yetenekli çocuklar için
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzay Türk Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve Uzay Kampı Türkiye Grup Müdürü Tolga Yıldırım’ın imzaladığı protokolle çocukların ufkunu açacak bir proje hayata geçiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve ülke genelinde uzay ve havacılık, bilim ve teknolojilerine yönelik ilgi ve merakın geliştirilmesinde öncülük yapan Türk Uzay Ajansı işbirliğiyle belirlenecek 100 üstün yetenekli öğrenci Uzay Kampı Türkiye’nin “Uzay Yolcuları Programı’nda uzay teknolojileri alanında eğitim alacak. Öğrenciler 29 Ocak-3 Şubat 2023 döneminde düzenlenecek 5 Günlük Uzay Yolcuları Programı’na Uzay Kampı Türkiyenin sağladığı bursla ücretsiz katılırken Türkiye’de benzeri olmayan Discovery Uzay Mekiği ile sanal uzay uçuşu, VR entegreli Ay’da yürüyüş deneyimi gibi etkinliklerle uzay teknolojilerini öğrenecekler.

Türk Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “ Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmayacağını” ifade ederken başarıyı yakalayabilmemiz için genç yüreklerin bu konuda doğru ve sürdürülebilir projelerle yetiştirilmesinin elzem olduğunu belirtti. Uzay Kampı Türkiye Grup Müdürü Tolga Yıldırım yaptığı açıklamada, “Kurucumuz rahmetli Kaya Tuncer’in engin vizyonuyla 12 Haziran 2000 tarihinde açtığı Uzay Kampı Türkiye, 22 yılda 260 bini aşkın çocuk ve gence uygulamalı uzay bilimleri eğitimi sundu. Kampımızdan mezun olan, bilimsel düşünce sistemini benimsemiş katılımcılar kariyerlerini de bu yönde planlıyorlar. Mühendis, bilim insanı, öğretmen v.b. meslekleri seçen ve hatta astronot olmayı hedefleyen ve eğitimini bu yönde planlayan katılımcılarımız da oldu. Uygulamalı uzay teknolojileri eğitimi sunduğumuz tesisimizde aynı vizyonla TUA ile de uzun soluklu bir işbirliğini başlattığımız, üstün yetenekli çocukların programlarımızda ağırlanması için hizmet vereceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

ÖĞRENCİLERİ BENZERSİZ BİR UZAY TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BEKLİYOR!

Programa katılacak öğrenciler ve öğretmenler unutamayacakları bir uzay teknolojileri eğitimi yaşayacaklar. Türkiye’nin ilk ve aynı zamanda da Avrupa, Asya ve Orta Doğu’daki tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye’de, benzersiz eğitim araçlarıyla eşi olmayan bir program oluşturuldu. Katılımcılar yaklaşık birebir ölçülerdeki uzay mekiği modeli ve uzay istasyonu modülleri entegrasyonuyla sanal uzay uçuşundan VR gözlük ve özel tasarımlı koltukla Ay yürüyüşü deneyimine, dijital planetaryumda astronomi eğitimlerinden astronot eğitim araçlarında uygulamalara kadar birbirinden farklı eğlenceli ve eğitsel aktivitelere katılacaklar. Konaklamanın da Uzay Kampı Türkiye tesisinde gerçekleşeceği beş gün süreli “Uzay Yolcuları Programı”na, öğrencilerle deneyimlerini paylaşmak üzere roket ve jetler konularında tecrübeli bilim insanlarının da misafir konuşmacı olarak katılmaları planlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv