Uygulamalı budama eğitimine yoğun ilgi

Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlenen, yüz yüze verilen eğitimlerin ardından bahçelerde uygulamalı olarak devam eden budama kursu üreticilerden yoğun ilgi görüyor.

  • 0
  • 448
Uygulamalı budama eğitimine yoğun ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kemalpaşa Belediyesi, tarıma yönelik desteklemeler kapsamında üreticiler için birçok alanda eğitimlerini sürdürüyor.
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamalı budama kursu üreticilerden ve vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.  1 ay önce başlayan teorik ve uygulamalı eğitimlerde bugüne kadar 77 üreticiye ulaşıldı.
Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlenen, yüz yüze verilen eğitimlerin ardından bahçelerde uygulamalı olarak devam eden budama kursu üreticilerden yoğun ilgi görüyor. Eğitim sonunda üreticiler budama eğitimi sertifikası alıyor. 

UYGULAMALI DERSLER VERİLİYOR
Eğitimde; budamanın amacı, uygulamanın zamanı, etkileri ve teknik uygulamalar hakkında üreticilere ve kursiyerlere bilgiler aktarılırken kursta yerinde ve uygulamalı dersler veriliyor. Kursiyerlere, Ören, Örnekköy Mahalleleri ve Kemalpaşa Belediyesi’ne ait park ve bahçelerde, zeytin, kiraz, ceviz, şeftali, üzüm ve süs bitkilerinde budamanın nasıl yapılacağı konusunda eğitimler tüm detaylarıyla aktarılıyor. Devam eden eğitimlerde 24 kursiyer sertifika alırken, bu sayı Mart ayı sonunda 107’ye ulaşmış olacak.

“ÜRETİCİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın da bizzat katıldığı, Örnekköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen uygulamalı budama kursunda kursiyerler, Başkan Karakayalı'ya yerinde ve uygulamalı eğitim fırsatı sunduğu için teşekkür etti. Başkan Karakayalı ise; tarıma yönelik eğitim kurslarının ve üreticiyi destekleyen projelerin sürdürüleceğini ifade ederek, “Tarıma yatırım, yarına yatırım ilkesinden hareketle Kemalpaşamızın verimli topraklarında tarımı ve üreticilerimizi desteklemek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Tarımda üreticilerimizi bilinçlendirmek adına her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Kurslarımıza yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza, eğitmenlerimize ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü personelimize teşekkür ederim. ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv