Uygulamalı Klasik Gitar Cilalama Etkinliği

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümü tarafından "Klasik Gitar Cila Uygulamaları" etkinliği düzenlendi.

  • 0
  • 540
Uygulamalı Klasik Gitar Cilalama Etkinliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümü tarafından "Klasik Gitar Cila Uygulamaları" etkinliği düzenlendi. DTMK Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümü atölyesinde gerçekleştirilen etkinliğin eğitmenliğini öğretim görevlileri Dr. Atakan Deligöz ve Ejder Pamukçu üstlendi.

Etkinlikte, Dr. Deligöz ve Pamukçu, klasik gitarın yapımında önemli bir aşama olan cilalama tekniğini uygulamalı olarak anlattı. Katılımcılara gitar cilalama aşamaları ile ilgili bilgi veren Dr. Deligöz ve Pamukçu, ahşap üzerine yaptıkları cila örneklerini paylaştılar. Cilalama tekniğinin malzemeleri “Shellac” ve “Alkol” hakkında bilgi veren Dr. Deligöz, “Cilalama işleminde temel malzeme olarak shellac ve alkol kullanıyoruz. Uzak Doğu'da yetişen böceğin salgısı olan shellac, cilalama dışında birçok sektörde kullanılıyor. Shellac, 96 derece ve üzeri alkolle eritildikten sonra cila sıvısı elde edilmiş oluyor ve bu sıvıyı cilalamada kullanabiliyoruz” diye konuştu.

Katılımcıların kendi cila uygulaması yapma fırsatı buldukları etkinliğin sonunda Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta ve Müdür Yardımcısı Dr. Ali Maruf Alaskan, Öğr. Gör. Ejder Pamukçu ve Öğr. Gör. Dr. Atakan Deligöz'a teşekkür belgelerini takdim etti.
İZMİR (Ege Ajans)-Beyza İndi, Kemal Kerem Serpen, Efe Ufuk Soylu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv