Uygulamasız olmaz !...

  • 0
  • 752
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından,Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji veGenetik Bölümü’nün işbirliği TÜBİTAK ve EBİLTEM’İN desteği ile düzenlenen 2.Taksonomi Yaz Okulu eğitime başladı. İlki 1997 yılında Akdeniz Üniversitesi,ODTÜ ve TÜBİTAK’ın desteğiyle yapılmıştı.

 33 farklı kurum ve 2 araştırma enstitüsünden lisans,lisansüstü öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı yaz okulunda önce derslerteorik olarak veriliyor, sonra da uygulamayla pekiştiriliyor.

Yaz Okulu’nun açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. NadideKazancı, eğitimde odak noktasının “ Yeni yaklaşım ve yöntemler” olduğunuvurgulayarak, “Eğitimde bilim öncelikli olacaktır. İlk kademeden son kademeyekadar tüm bilim insanlarına güveniyorum. Hepinize bilim kadar aydınlık, gerçekve mucizevi bir gelecek diliyorum” dedi.

Düzenleme Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Hasan Hüseyin Başıbüyük  yaz okuluhakkında bilgi vererek; zooloji, iklim ve biyoçeşitlilik konularında ülkemizinavantajlarını anlatarak, “Çok şanslıyız, ülkemizde her şey var” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Zooloji Bölümü Öğretim ÜyesiProf. Dr. Sema İşsağ, üniversiteler arası işbirliğinin bilime katkısındanbahsederek; Bu işbirliğinde doğu- batı kültürünün sentezlenmesi ve ortaya çıkançeşitliliğin önemini vurguladı. Prof. Dr. İşsağ, yaz okulunun açılmasınaöncülük eden Doç. Dr. Nurşen Keskin ve Doç Dr. Bekir Keskin’e teşekkür etti. İZMİR(Ege Ajans /Senem Kızılcan/ Gizem Alukan)        

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv