“Uyuşturucuya hayır” yürüyüşü

  • 0
  • 584
“Uyuşturucuya hayır” yürüyüşü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakcılığıyla Mücadele Günü’nde, Hatay Sevgi Yolu’ndan, Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı’na farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye başkan yardımcıları ve müdürler eşlik etti. İzmir Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü ve İzmir Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen yürüyüşte, Karabağlar Belediyesi Spor Müdürlüğü’nün ritim grubu öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi topladı. Gerçekleşen yürüyüşte gençler ellerinde,  ‘Sevginin boşluğunu zehir ile doldurma’, ‘Uyuşturucu havaya sokmaz, havayı bozar’, ‘Bağımlı olacağın tek şey hayatınız olsun’, ‘En büyük tuzak; Bir defa denemekten ne çıkar?’ yazılı dövizler taşıdı. Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de madde bağımlılığına karşı hazırlanan broşürleri vatandaşlara dağıtarak onları bu konuda bilgilendirdiler. Belediyenin gerçekleştirmiş olduğu bu projeden memnun olan vatandaşlar ise Başkan Selvitopu ve ekibine teşekkür ettiler.

Uyuşturucuya karşı ortak mücadele edilmeli
Başkan Selvitopu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakcılığıyla Mücadele Günü’nün önemine dikkat çekerek, uyuşturucuyla mücadelenin sadece bir günde olmayacağını, süreklilik gerektirdiğini belirtti. Selvitopu konuşmasında, tüm kurum ve kuruluşların uyuşturucuya karşı ortak mücadele vermesi gerektiğini de vurgulayarak şunları söyledi:
“Bugün dikkat çekmek amacıyla çocuk ve gençlerimizden oluşan bir grupla yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüş sırasında da uyuşturucuya karşı onları bilinçlendirmek amacıyla broşürler dağıttık. Amaç dikkat çekerek aileleri uyarmak, ailelerin çocuklarını takip etmelerini sağlamak. Çünkü çocuklarımız buluğ çağlarında her türlü konuya açık olan insanlar. Onların yaşamlarının takip edilmesi gerekiyor. Bunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek çocuklarımızı izleyebilirsek, uyuşturucudan uzak tutmuş oluruz. Biz belediye olarak üzerimize düşeni gerçekleştirmeye çalışıyoruz ama sadece belediyenin çalışmalarıyla gerçekleşecek bir olay değil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içerisinde bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ben bütün ailelerden dikkatli olmalarını, en ufak bir şüphe duyduklarında bütün önlemleri almalarını istiyorum.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv