Uzay Kampı Türkiye Geleceğinin Liderlerini Yetiştiriyor

Uzay Kampı Türkiye, 7-15 yaş grubu arasındaki öğrencilere uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi veren; benzerlerinden de sadece ABD ve Kanada’da bulunan bir eğitim merkezi

  • 0
  • 1.367
Uzay Kampı Türkiye Geleceğinin Liderlerini Yetiştiriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye, 7-15 yaş grubu arasındaki öğrencilere uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi veren; benzerlerinden de sadece ABD ve Kanada’da bulunan bir eğitim merkezi. İzmir’de kurulu tesisteki tüm eğitimlerde NASA dizaynlı astronot simülatörleri kullanılıyor.

Katılmcılar 15’er kişilik takımlara ayrılıyorlar ve yaklaşık birebir ölçülerdeki Discovery uzay mekiği simülatörüyle sanal uzay mekiği uçuş görevinin yapıldığı, Ay’da yürümenin, ağırlıksız ortamda hareketin, sürtünmesiz ortamın canlandırıldığı iki, beş ve altı günlük programlarla, tam bir uzay macerası yaşıyorlar. Uzay bilimleri eğitimlerinin yanısıra takım çalışması, zaman yönetimi, özgüven arttırımı ve liderlik eğitimleri de veriliyor.

Öğrenciler güvenilir ellerde…

  • Uzay Kampı Türkiye binası; eğitim merkezinin yanısıra yemekhane, yatakhane ve reviriyle tam bir entegre tesis olarak çalışıyor. Öğrenciler sabah, öğle ve akşam yemeklerini Uzay Kampı Türkiye yemekhanesinde hep birlikte yiyorlar. Her öğünde besleyici ve doyurucu yemek çeşitleri sunuluyor.
  • Ayrı ayrı katlarda bulunan kızlar ve erkekler yatakhanelerinde 24 kişilik odalar var. Yatakhanelerin hemen yanıbaşında öğrencilerden sorumlu eğitimcilerin odaları yer alıyor. Güvenlik personeli ve kameralarla yatakhane giriş ve çıkışları sürekli kontrol altında.
  • Kampta, çalışma saatlerinde görev yapan bir doktor, 24 saat görev yapan hemşire ve 8 yataklı bir revir var. İlaçlar hemşirelerin gözetiminde veriliyor.

Üst Düzey İlgi...
Aynı eğitim kalitesinde İngilizce ve Türkçe dil seçeneklerinde sunulabilen programlar hem yurt içinden hem yurt dışından büyük ilgi görüyor. Grup rezervasyonu yapılması halinde okul yöneticilerinin tercihlerine göre özelleştirilebilen “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” programlarındaki müfredat daha fazla astronomi ve roket bilimi, daha çok simülatör kullanımı gibi ek aktivitelerle zenginleştiriliyor.

Uzay Kampı Türkiye’ye açıldığı 2000 yılından bugüne kadar, aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Uruguay, İtalya ve Çin’in de olduğu 60 farklı ülkeden 200 bini aşkın kişi katıldı. Yıl boyunca gelen katılımcıların %70’ten fazlasını daha önceki yıllarda da programlara katılmış okul grupları oluşturuyor.

Elektronik Devrelerle Tasarım, Mars’ta Sanal Gezinti, Uzay Uçuşu Simülasyonu…
Eğitim öğretim yılı boyunca okul gruplarına programlar sunan kamp yaz tatiline özel 2 ve 6 günlük programlar sunmaya hazırlanıyor. Bu yılın yeniliği Space Maker Yaz Kampı. 12-15 yaş grubu öğrencileri için planlanan ve 6 gün sürecek programda tasarım çalışmaları ön plana çıkıyor.

İnsanın üretme ve paylaşma güdüsünün, teknolojinin sunduğu imkanlarla birleşerek somut örneklere dönüştüğü bir akım olarak tanımlanan “maker” (yapıcı) hareketi uzay teknolojileri eğitimine entegre edilerek sunulacak. STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) öğrenme yaklaşımlarıyla desteklenen içerikte, grafik programlama dilleri öğretilerek hayal gücünün elektronik devreler ve bileşenler aracılığıyla tasarıma dönüştürülmesi anlatılacak. Katılımcılar astronot simülatörlerini kullanıp teknolojik gelişmeleri öğrenirlerken aynı zamanda proje planlaması, yönetimi, bütçelendirme ve tanıtma gibi aşamalardan oluşan atölyelerde 3D yazıcılarla tasarım yapacaklar.

4 Haziran’da başlayıp 19 Ağustos’ta sona erecek yaz kampı programlarında diğer sençenekler şöyle:

Yaz Kampı (6 Gün / 9-15 yaş)
NASA tasarımlı simülatörlerle eğitim, roket yapılması ve fırlatılması, uzay istasyonlu sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars gezisi, sihirli kürede astronomi, astronot macera parkurunda yarışmalar gibi birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktivitelere ek olarak; özel etkinlikler gecesi, havuz aktivitesi, barbekü partisi gibi sosyal ve kültürel etkinlikleri içeriyor.

Robot Aktiviteli Yaz Kampı (6 Gün / 12-15 yaş)
Katılımcılar programlama ve algoritmalarla tahmin, ölçüm ve modelleme gibi matematiksel kavramları kullanarak gerçek bilim insanları ve mühendisler gibi çalışacaklar; robot tasarlayarak simülasyon ortamında Mars’a “ilk insanlı uçuşu” planlayacaklar. Bilim; teknoloji, mühendislik ve matematik kullanımlarıyla öğrenme ortamının merkezine yerleştirilen yaratıcı problem çözme teknikleri ve yenilikçi yaklaşımlarla anlatılacak.

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası (2 Gün / 9-15 yaş)
Sanal uzay uçuş görevi, teleskopla gökyüzü gözlemi, uzay giysileri, 2 adet astronot simülatörü kullanımı gibi aktiviteleri içeriyor. Uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki çalışmalar hakkında bilgilendirmeyi hedefleyen program, haftasonunda değerlendirilebilecek eşsiz bir uzay macerası olarak öne çıkıyor.

Aile-Çocuk Uzay Kampı (2 Gün / 7-11 yaş)
7-11 yaş grubundan bir çocuğun ve bir ebeveynin (veya 18 yaşından büyük bir refakatçinin) birlikte katıldığı programda çocuğun ve ebeveyninin iletişiminin gelişimi hedefleniyor. Tüm aktivitelere birlikte katılan aileler, uzay istasyonlu sanal uzay uçuşu görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı, yıldızevinde konum astronomisi eğitimi gibi etkinliklerle hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Arşiv