Uzaylılara ne kadar yaklaştık?

  • 0
  • 833
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(EGESEM) tarafından düzenlenen “Toplumsal Eğitim ve Bilinçlenme Etkinlikleri” kapsamında EÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Taş, “Uzaylılara ne kadar yaklaştık” başlığı altında uzay çalışmaları hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. 
 
Prof. Dr. Taş, bazı temel astronomik kavramlardan bahsetti. Gökyüzündeki esrarengiz olayların insanların dikkatini çekmesinin M.Ö ye dayandığını ve insanların gözlemevleri kurduğunu belirten Prof. Dr. Taş, dünyamızın yedi yüz elli milyon yıllık değişim süreci hakkında bilgiler verdi.  Uzaydan gelebilecek frekansları duyabilmek için büyük çanaklardan oluşan radyo-teleskop ağının özellikle Amerika olmak üzere dünyanın birçok yerinde bulunduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Günay Taş, Güneş sistemi dışındaki gezegen araştırmalarının olduğunu, 28 Aralık 2012 tarihi itibariyle 673 gezegen sisteminde toplam 854 tane gezegenin bulunduğunu, dünyamıza nitelikleri en benzer olan dokuz tane gezegenin ise netleştiğini belirtti. Satürn’ün uydusu Titan’ın yaşanabilirlik açısından dünyamıza olan benzerliğinden ve “bir gezegenin yaşana bilirliği” sorusuna yanıt aramak için astronomi biliminde yeni alanların açıldığını dile getirdi.
Konukların ücretsiz katıldıkları seminerde, Prof. Dr. Taş son olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Katılımcıların konuya olan ilgisi gözlerden kaçmazken, seminer sonunda katılımcılara seminere katılım belgesi verildi. İZMİR(Ege Ajans/ Fikret SARAN) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Arşiv