Valslerden Semailere

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) tarafından “Valslerden Semailere” müzik dinletisi düzenlendi.

  • 0
  • 339
Valslerden Semailere
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) tarafından “Valslerden Semailere” müzik dinletisi düzenlendi. EÜ Konservatuar Etkinlik Salonunda yapılan dinletide, EÜ DTMK Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Çağrıhan Erkan’ın piyano ile gerçekleştirdiği vals potporisinin ardından EÜ DTMK Türk Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Barış Doğan tarafından semai dinletileri sahnelendi. Etkinliğe, EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dinleti öncesi konuşan Öğr. Gör. Dr. Barış Doğan dinleti hakkında bilgiler verdi. Doğan, “Sizin için özel bir konser hazırladık. Konserimizde valsin çeşitli versiyonlarını siz dinleyicilerimize sunacağız. Öncelikle, Viyana valsi ile tango valsını içeren bir bölüm olacak. Ardından, Türk müziğinde de benzer bir ritmin bulunduğunu ve semai formlarında da kullanıldığını göstereceğiz. Konserde son olarak, Anneler Günü dolayısıyla Doç. Dr. Çağrıhan Erkan tarafından bestelenen ‘Anne Kokusu’ adlı eser ilk kez bu konserde seslendirilecek” dedi.

Seyircilerin keyifle dinlediği konserin sonunda EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, Doç. Dr. Süleyman Çağrıhan Erkan ile Dr. Barış Doğan’a teşekkür belgelerini takdim etti.
Gumral Guluzade-Umut Tekbıçak-Fatma Yayla -İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İbramaki iki sergiye ev sahipliği yapıyor

Arkas Sanat Alaçatı açıldı

Odun İşlenirse İbramaki'de

Yazarlar Şenliği başladı

Tiyatro buluşması’nda deprem hassasiyeti

Sahne Tozu Sırası Büyüklerde