Ve huzurlarınızda Huzurevi Korosu

  • 0
  • 1.115
Ve huzurlarınızda Huzurevi Korosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevisakinleri ile personelinin kurduğu koro, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndasahne aldı. Ege türkülerini başarıyla seslendiren “ihtiyar delikanlılar”ınperformansı büyük beğeni topladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 83. İzmir EnternasyonalFuarı’nda kurduğu ve her gün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapan “BelediyeSokağı” bu kez Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile personelindenoluşan koroyu ağırladı. Sokakta kurulan sahnede konser veren koro, İzmir ve EgeBölgesi’nden türküler seslendirdi. En genç üyesinin 76, en kıdemlisinin ise 90yaşında olduğu Huzurevi korosunun performansı, ziyaretçilerden büyük alkışaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevidoktoru ve aynı zamanda koronun şefi olan Erol Çoban, Huzurevi sakinlerininkendilerini daha genç hissedebilmeleri ve yaşama sevinçlerini kaybetmemeleriiçin kurdukları koroda söyledikleri türkülerle Atatürk’e olan sevgilerini ifadeettiklerini ve bu yüzden Kurtuluş Haftası’nda sahne aldıklarını söyledi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv