‘Ve Kadın’ heykel sergisi Atlantis’de

İzmirli Sanatçı Belgin Sertatıl’ın ilk kişisel heykel sergisi “Ve Kadın”, Seferihisar Sığacık’taki Club Resort Atlantis’de açıldı.

  • 0
  • 668
‘Ve Kadın’ heykel sergisi Atlantis’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Sanatçı Belgin Sertatıl’ın ilk kişisel heykel sergisi “Ve Kadın”, Seferihisar Sığacık’taki Club Resort Atlantis’de açıldı.
Club Resort Atlantis Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bagana ev sahipliğinde gerçekleşen sergi açılışına Seferihisar Emniyet Müdürü Tahsin Kılıç, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, kızı Duygu Soyer İzgi, Sertatıl’ın atölyesinde çalıştığı ünlü heykeltraş Ekin Erman ile kalabalık bir sanatçı ve sanatsever katıldı. Rebeteos kurucuları Hülya- İ. Hakkı Ertürk çifti dans örnekleri sergiledi.

Sanatçı Belgin Sertatıl, ‘Ve Kadın’ adlı sergisinden hareketle; izleyenlere; hem biçimsel, hem de imgesel olarak kadın bedeninin ve ruhunun derinliklerine bir yolculuğa çıkmaya dönük çağrıda bulunmayı amaçladığını söyledi, “arzunun nesnesi olmaktan öte dişil estetiğin, cesaretin ve doğurganlığın öznesi olan kadın bedenini keşfe davetim var” dedi.
Sanatçı Belgin Sertatıl, sergisinde yer alan heykel çalışmaları aracılığıyla kadının tarih boyunca farklı disiplinlerde yapıt üreten sanatçılara ilham kaynağı olduğunu, dolayısıyla sanatın merkezinde yer aldığını belirtti, “kadın, aynı zamanda da eleştirinin hedefidir” diye konuştu.

Sanatçı Belgin Sertatıl, heykellerinde, birbirinden bağımsız kadın bedenlerindeki çeşitli rolleri, duyguları, deneyimleri yansıtmaya çalıştığını, bunu da çamuru yoğurarak yaptığını aktardı, “kadın güzelliğinin, duygusal zenginliğinin farklı yönleriyle ortaya konulması ana ereğim oldu. Buradan hareketle kadınların dünya üzerindeki varoluşlarını, en doğal halleriyle sorgulama çabasındayım” şeklinde konuştu.

Ekin Erman Sanat Atölyesi
Mutfak Şefi Günay Canbaz’ın; TEOS’un antik sakinlerinin 2300 yıl önce “Teos Ekmeği” olarak adlandırılan arpa çöreğini arkeolojik kazılarda bulunan tariflere göre hazırladığı kuru domatesli, taze baharatlı, zeytinli, lor peynirli ve kayısılı arpa çörekleri sergi açılışına katılan konuklardan tam not aldı. Zeytin, zeytinyağı ve peynir eşliğinde keyifle tüketildi.
Belgin Sertatıl’ın 23 eserinin yer aldığı sergi, 12 temmuza kadar sürecek.
Diğer Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ceyda Tanc Çağdaş Dans Atölyesi

İzmir Şehir Tiyatroları yeni yol arkadaşları arıyor

imece kitap günleri sona erdi

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

Attila İlhan 19. ölüm yıldönümünde anıldı

İzBBŞT ile çocuklar tiyatroya doyacak