Velilere hekim uyarısı

Yeni ders yılı yüz yüze eğitimle başlarken, Pediatrist Meltem Yiğit “güçlü bağışıklık sistemi” nin çocukları corona başta olmak üzere enfeksiyon hastalıklarından koruyacak en önemli kalkan olduğunu söyledi.

  • 0
  • 1.898
Velilere hekim uyarısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni ders yılı yüz yüze eğitimle başlarken, Pediatrist Meltem Yiğit “güçlü bağışıklık sistemi” nin çocukları corona başta olmak üzere enfeksiyon hastalıklarından koruyacak en önemli kalkan olduğunu söyledi. Velilere seslenen Uzm. Dr. Yiğit, “Çocuklarınız düzenli ve dengeli beslenmenin, yeterli süre uyumanın hastalıklardan korunmada maske- mesafe- hijyen kurallarına uymak kadar önemli olduğunu öğrenmeli. Anne baba olarak önerip onların burun kıvırdığı sağlıklı yaşam modelinin, güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın önemini çocuklarınızın anlamasını sağlayın” dedi.

MASKE – MESAFE- HİJYEN TAMAM AMA
Kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yiğit, tüm dünyada yüz binlerce can alan ve can almaya devam eden Covid-19’dan korunmak için en önemli silahın aşılanma olduğunu, ardından güçlü bir bağışıklık sisteminin geldiğini ifade etti. Maske- mesafe- hijyen üçlüsünün sadece corona değil diğer enfeksiyonlardan da korunmada etkili olduğunu hatırlatan Uzm. Dr. Yiğit, “Gözlemlediğimiz çocukların büyük bölümü üçlü korunma formülü öğrenmiş. Okula giden çocuklar maskeli, yanlarında da dezenfektan taşıyorlar. Okullarda da mesafe ve diğer önlemler konusunda da öğretmenleri uyarılarda bulunuyor. Enfeksiyonlardan korunmak için önemli olan güçlü bağışıklık sistemine sahip olma konusunda da ailelerin çabalarına çaba katması gerek” dedi.

GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN
Öğrencilerin beslenmesinde hazır, paketli gıdalara yer verilmemesini isteyen Uzm. Dr. Yiğit, bağışıklık sistemini güçlendirecek önerileri şöyle sıraladı;

“Düzenli ve dengeli beslenme, kilo kontrolü, egzersiz, bol su tüketme, yeterli süre uyuma bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ilk şartlar. Özellikle gıdalarla yeterli C vitamini, D vitamini, E vitamini,  çinko alımı önemli ve gerekirse doktora danışarak bu vitaminlerin desteği alınmalı. C vitamini kaynağı olan turunçgiller ve diğer meyveler, semizotu, ıspanak, nane gibi yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini destekler. Özellikle keten tohumu günde 1 tatlı kaşığı kadar salatalara eklenebilir. Probiyotikler vücudumuz için faydalı olan bakterilerdir ve özellikle zararlı bakterilerin vücutta kolonize olmasına engel olur. Bu nedenle probiyotik desteği de özellikle covid 19 enfeksiyonundan korunmada önemli. Özellikle ev yapımı yoğurt, kefir ve ayran, turşu, şalgam bol probiyotik içeriği sebebiyle tüketilmeli. Mümkünse haftada 2-3 kez taze balık tüketilmeli. Eğer bu mümkün olmuyorsa balık yağı kullanılması gerekebilir. Çocukların aşırı şekerli gıdalarla beslenmesi engellenmeli, bunun yerine bol meyve tüketilmesi sağlanmalı. Kuru baklagiller, çiğ badem, çiğ fındık ve ceviz bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalardır. Çocukların gün içinde dengeli bir şekilde tüketmesi sağlanmalı. Kuşburnu, ekinezya, zencefil, zerdeçal, çörek otu, ıhlamur bağışıklık sitemini güçlendiren bitkilerdir. Bu bitkilerin çaylarının dönüşümlü olarak tüketilmesi uygundur.”

ÖĞRETİN, ANLAMALARINI SAĞLAYIN
Anne babalar çocuklarının sağlığı, iyi beslenip uyumaları konusunda titiz olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Yiğit, “Ama pek çok çocuk bazı yiyecekleri yemeyi reddediyor, saatinde yatmaya karşı çıkıyor, hazır, şekerli gıdaları çok tüketiyor, ebeveynler de bu durumlarla başa çıkamıyorlar. Çocukların düzenli ve dengeli beslenmenin, yeterli süre uyumanın hastalıklardan korunmada maske- mesafe- hijyen kurallarına uymak kadar önemli olduğunu öğrenmeli. Anne baba olarak önerip onların burun kıvırdığı sağlıklı yaşam modelinin, güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın önemini çocuklarınızın anlamasını sağlayın” diyerek velilere seslendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv