Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Mask Sergisi açılışı adeta Venedik karnavallarını anımsattı. Basmane Semt Merkezi Mask kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladığı birbirinden ilginç ve şık masklar izleyenlerden tam not aldı.
Mask ve Kostüm Müzesi Sorumlusu Serpil Birsinin de hazırladığı masklar görkemiyle büyük beğeni topladı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Mask Müzesinin açılışı için artık gün saymaya başladıklarını ve bu özel müzenin hemen her kesimin ilgi odağı olacağını söyledi.
Mask kurslarına katılan kadınların bütün bir yıl boyunca çok emek vererek çalıştıklarını dile getiren Başkan Tartan, Eserlerin hepsi birbirinden özel ve güzel. Venedik tarzı mask modellerimiz tam bir karnaval havasını yansıtıyor. Başarılı çalışmalarından dolayı kursiyerleri kutluyorum. Sergimizi gezenler açılacak olan Mask ve Kostüm Müzemizin hazırlıklarını görecekler. Kursiyerlerin eserleri müzede sonsuza kadar sergilenecek, bu gururu gelecek nesillere aktaracaklar. dedi.











