Viyana Klasikleri esiyor

  • 0
  • 1.428
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde Viyana Klasikleri rüzgarı esmeye devam ediyor. “Viyana Klasikleri Resitaller Dizisi”nin birincisi, geçtiğimiz ay Macarların önde gelen piyanistlerinden Gabor Csalog ile gerçekleşmişti. Müzikseverlerden olağanüstü ilgi gören resital dizisinin konuğu bu kez Jozsef Balog olacak. Macarların dünyaca tanınan piyanistlerinden olan Balog, 21 Aralık 2012 Cuma saat 20.00’de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde Viyana Klasikleri’nin piyano sonatlarını yorumlayacak.
 
Jozsef Balog resitaline Mozart’ın Do Majör “Piyano Sonatı” ile başlayacak. Ardından Haydn’ın Mi Bemol Majör “Piyano Sonatı”nı yorumlayacak. Dinletinin ikinci bölümü Beethoven’ın Sol Majör “Rondo”su ve Do Majör “Piyano Sonatı” ile sürecek.
 
Çağının en yetenekli piyanistlerinden biri olan Jozsef Balog, 2003 yılından beri Budapeşte’deki Ferenc Liszt Müzik Üniversitesinde piyano ve şan eğitimi vermektedir. Balog birçok unutulmuş bestecinin (Burghardt, Bentzon,Tansman) eserlerini seslendirmekle birlikte, hem jazz müzik hem de kendi uyarlamalarını çalmaktadır.
 
Sanatseverler etkinlik davetiyelerini Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesinden sağlayabilirler.
(Tel: 330 64 04 )

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv