Yazı Boyutu:
Genç sanatçı SenimÇenberci Monako vizesini son anda almasına rağmen 4. Uluslararası FlütYarışmasında Türkiyeye birincilik ödülü getirdi
Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri MineAksoy ve Senim Çenberci, Monakoda düzenlenen 4. Uluslararası FlütYarışmasında kendi kategorilerinde Türkiyeye iki birincilik ve bir jüri özel ödülü kazandırdı. Çeşitli ülkelerden100ün üzerinde flüt sanatçısının yer aldığı yarışmada, Aksoy, genç icracılarkategorisinde birincilik ve jüri özel ödülü kazanırken Çenberci de kendikategorisinde birincilik ödülü aldı.
Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Yüksek LisansProgramı'nda Doç. Dr. Jülide Gündüz'le çalışmalarını sürdüren Mine Aksoy ve SenimÇenberci, A Travers Flute derneğinin katkıları ile Monakoda Prens 3. RainerMüzik ve Tiyatro Akademisinde düzenlenen yarışmaya katıldı. Yarışma jürisi,dünyaca ünlü isimler, Torkil Bye Norveç - Oslo Flarmoni solo flütçüsü, TexasÜniversitesi öğretim üyesi, Caroline Denonne Fransa- Cannes Konservatuvarıöğretim üyesi, Anne Lill Ree Norveç Flütüstler Derneği, Raphaëlle BarrayaFransa Monte Carlo Orkestrası solo flütçüsü, Christian Tournuaire Monako Prens 3.Rainer Müzik ve Tiyatro Akademisi Müdüründen oluştu.
TÜRKİYEYE İKİBİRİNCİLİK BİR JÜRİ ÖZEL ÜDÜLÜ GETİRDİLER
4. Uluslararası Flüt Yarışmasında, Genç icracılar kategorisindeMine Aksoy, oy birliği ile birincilik ve jüri özel ödülü kazanırken SenimÇenberci de kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Yaşarlı ikiflüt sanatçısı, Türkiyeyi gururla temsil etmekten mutlu olduklarınıbelirterek, Birçok ülkeden çeşitli yaş gruplarından 100ün üzerinde flütistyarışmaya katıldı. Türkiyeden biz ve çeşitli üniversitelerden arkadaşlarımızvardı. Kendisi de uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan hocamız JülideGündüzün verdiği eğitim ve desteğiyle ülkemize iki birincilik ve bir jüri özelödülü getirdiğimiz için çok mutluyuz dedi.
VİZEYİ SON ANDA ALDI
Çenberci, yarışmaya katılmasının son anda mümkün olduğunubelirterek, Son ana kadar Fransa için vize işlemlerimi tamamlayamadım. Ancakyarışmanın yapıldığı gün oraya varabildim ve deyim yerindeyse ayağımın tozuylaeserimi çaldım. Buna karın birinci olduğum için çok sevinçliyim diye konuştu.










