Vizörden bir yaşam

Kentin seçkin sanat etkinliklerine evsahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ünlü fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi’nin eserlerinden oluşan sergiyi ağırlıyor.

  • 0
  • 572
Vizörden bir yaşam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kentin seçkin sanat etkinliklerine evsahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ünlü fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi’nin eserlerinden oluşan sergiyi ağırlıyor. Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından olan Tuvi’nin birbirinden güzel eserlerinden oluşan ‘Vizörden Bir Yaşam Serüveni’ başlıklı  ilk retrospektifini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ziyaret etti. Yoğun çalışma temposundan fırsat buldukça kültür ve sanat etkinliklerine katılmaya çalıştığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Ulusal ve uluslararası çapta ödülleri bulunan İzmirli fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi’nin eserleri gerçekten çok etkileyici. Sergiyi gezmekten çok keyif aldım. Tüm İzmirli hemşehrilerime tavsiye ederim” dedi.

24 Ekim’e kadar açık
Tuvi’nin fotoğrafa başladığı yıllardan bugüne, hayatının farklı dönemlerinden çalışmaları konu eden toplam 83 eseri, 80’ler, 90’lar ve 2000’li yıllar ile son dönemlerde çektiği fotoğraflar olmak üzere AASSM’nin dört farklı galerisinde sergileniyor. Pazar günleri hariç, haftanın diğer günlerinde saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek sergi, 24 Ekim’e kadar açık kalacak.

Tuvi, sergiyle ilgili duygularını şöyle ifade ediyor:
“Gençliğimde fotoğraf çekerken hissettiğim duygu yoğunluğu bir nebze azalmadı. Yıllar boyunca fotoğraf üzerine yaptığım farklı denemelere ve biriktirdiğim deneyimlere rağmen hala fotoğraf çekerken heyecanlanıyorum. Bu sergi, hem beni hayata bağlayan fotoğrafa hem de yaşam serüvenimin farklı evrelerine dair bir retrospektiftir.”

Yusuf Tuvi’nin, Birol Üzmez ile birlikte gerçekleştirdiği “Basmane Oteller Sokağı” adlı belgesel fotoğraf çalışması, 2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma” dalında katkı ödülüne layık görülmüştü. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv