Wyndham Grand İzmir Özdilek ‘te Sushi Yapım Kursu

  • 0
  • 874
Wyndham Grand İzmir Özdilek ‘te Sushi Yapım Kursu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Japon Kültürünün en önemli simgelerinden biri olan Sushi’nin yapım sırları Wyndham Grand İzmir Özdilek Aşçıbaşı Muzaffer Yalçın tarafından verilecek.

Sushi yapmayı merak edenler ve yapmak isteyenleri ağırlayalacak olan Sushi Yapım Kursu,  19 ve 26 Mart Cumartesi 2016 günleri yapılacak. 
Yalçın tarafından  13.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan kurslar Lomboz Bar’da hoş geldiniz kokteyli ile birlikte Sushi hakkında genel bilgilendirme ile başlayacak ve Manzara Restoran’da Aşçıbaşı Muzaffer Yalçın eşliğinde Sushi yapımı ve tadımı ile sürecek. Sushi’nin tarihçesi ile ilgili bilgilerin yanı sıra eğitimde California Temaki gibi sushi  çeşitlerinin yapımına dair tüm püf noktaları ve incelikler aktarılacak. Etkinliğin finalinde eğitime katılanlara katılım sertifikaları dağıtılacak. Katılımın 20 kişiyle sınırlı olacak.

Sushi Nedir
Sushi; haşlanmış ve soğutulmuş  pirincin  içersine çiğ  balık dilimleri  veya  deniz mahsulleri eklendikten sonra Japonya' ya özgü bir kurutulmuş yosun yaprağına sarılarak hazırlanan Japon spesiyalitesidir.
Sushi’ de kullanılan pirinç, özel bir sirke, şeker ve tuz karışımında bekletilir. Pirincin bu şekilde hazırlanmasına "SUMESHI" adı veriliyor ve SUSHI kelimesi de bu kelimeden türetilmiş.
Geçmişi 1.000 yıllık bir tarihe ve kültürel birikime dayanan sushi, günümüz Japoncasında "ekşi, ekşimsi, sirke tadında" anlamına gelmektedir.
Sushi ' nin sunumundaki estetik ve uyum en az Sushi ' nin lezzeti kadar önem taşır.
Sushi servisinde Japonya' da yetişen bir cins bayır turpundan hazırlanan yeşil renkli ve macun   kıvamındaki  çok  acı hardal   VVASABİ  ve  soya  sosu   SHOYO  da   mutlaka bulunmalıdır.

Ayrıca pembe renkli bir tür tatlımsı zencefil kökü turşusunun ince dilimler halinde kesilmiş hali olan GARİ de Sushi ile beraber sunulur. Gari dilimleri, farklı Sushi türleri denenirken, bir öncekinin ağızda kalan lezzetini etkisizleştirmek için aralarda yenir.
Sushi ' nin yanında her zaman soya sosu da servis yapılır. Soya sosuna Sushi 'nin pirinçli kısmı değil, balık ya da deniz mahsûlü olan malzemesinin batırılması gerekir. Yoksa pirinç sosu emer ve Sushi ' nin tadını bozar.
Sushi yapımında kullanılan malzemeler mevsimden mevsime farklılık gösterir. Sebze çeşitleri ve yumurta ile hazırlanan Sushi çeşitleri de bulunmaktadır.

İçersine dana veya tavuk eti koyularak hazırlanan Sushi çeşitleri de bulunmaktaysa da, bunlar geleneksel Sushi çeşitlerinden sayılmazlar.
Sushi ' nin sarıldığı yosun yaprağının (Nori) koyu renkli hatta siyah olanları makbuldür ve kurumadan servis yapılması gerekir. Nori genellikle 20 X 20 cm boyutlarındadır. Sushi tahta bir tepsi üzerine özenle yerleştirilir ve servis yapılır.
Sushi elle ya  da  Japon yemek çubukları  ile yenilebilir.  Çatal  bıçakla  kesinlikle yenilmemelidir.
Sushi ' nin yanında Japon birası, yeşil çay ya da ılık içilen bir tür pirinç şarabı olan Sake tavsiye edilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv