“Yabancı” Türkiye’den oy bekliyor

Bir grup İzmir'li sanatsever gencin imece usülüyle çektikleri ve “Lift-Off Global Network film Festivali”nde yarışacak olan ''Yabancı'' adlı sinema filmlerine İzmirli hemşehrileri başta tüm Türkiye’den oy desteği bekliyor.

  • 0
  • 6.840
“Yabancı” Türkiye’den oy bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bir grup İzmir'li sanatsever gencin imece usülüyle çektikleri  ve “Lift-Off Global Network film Festivali”nde yarışacak olan ''Yabancı'' adlı sinema filmlerine İzmirli hemşehrileri başta tüm Türkiye’den oy desteği bekliyor. Film, Londra'da gerçekleşen ve 10 yıllık geçmişi olan festivalde ülkemizi temsil edecek.

Çekim, kurgu ve renklendirme işlemlerinin tamamını da kendi imkanlarıyla yapan Atakan Uğur Karagöz ve ekip arkadaşları, kısa bir süre önce  Vimeo on demand üzerinden yayınlamaya başlayan filmin ilk oylama sürecinde Türk izleyicilerin kendilerine internet üzerinden oy vermelerini istiyor.

Bütün oyuncu ve çekim ekibinin  gönüllü olarak yer aldığı proje çekimleri 2016 yılında İzmir'in Dikili İlçesine bağlı Çandarlı Mahallesi’nde yapıldı. Tamamına yakın bölümünü Çandarlı'da çekilen “Yabancı”nın (The Stranger)'nın bazı sahneleri ise Bornova, Foça ve Karşıyaka’da çekildi.

İlker Alkan ve Ayhan Pekbilgin'in baş rolleri paylaştığı, reji asistanlığını Beril Başaloğlu, uygulayıcı yapımcılığını ise Berker Mersin’in üstlendiği filmin konusu şöyle:   Rıdvan ilk kez evinden, İzmir'den uzaklaşarak özendiği hayatı yaşayacağını düşünerek İstanbul'a gider. Ancak bir süre kaldıktan sonra yaşadıkları onu tekrar İzmir'e, ailesinin yanına dönmeye zorlar. O, hayali olan sinema filmini çekmek için döndüğünü söylese de, yakınları Rıdvan'ın aslında İstanbul'da yapamadığını düşünür. İstanbul'un kaosuna yabancı kalan Rıdvan, baba evinde bu yabancılaşmadan kurtulabilecek mi?
Filmin Fragmanını izleyebilirsiniz

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Arşiv