Yalı grubu’ndan çok konuşulacak Cizre açıklaması!

  • 0
  • 767
Yalı grubu’ndan çok konuşulacak Cizre açıklaması!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Cizrespordeplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan ve gruplara kalamayan Göztepe’deYalı Grubu Cizrespor maçı hakkında basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama:

“Bilindiği gibi dün oynanan ( zorla oynatılan ) Türkiyekupası 3. Tur eleme mücadelesinde TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları içinde bulunanCizre’de, Cizrespor ile Göztepemiz karşılaşmış. Çok şükür ki ölen ve yaralananolmamıştır!

    Kura çekildiğigünden itibaren bas bas bağırmamıza rağmen ne federasyon, ne İzmir valiliği, nebelediye başkanları, ne İzmir milletvekilleri hiçbir kimse bizlerin yanındaolmadı her zaman olduğu gibi İzmirliler olarak yine üvey evlat muamelesigördük. Bizimde Mart ayında yapmayı düşündüğünüz seçimlerde illaki bir sözümüzolacaktır sizlere, neyse ki görmüş olduk aslında ne milletvekiline ne belediyebaşkanına bizim kimseye ihtiyacımız yokmuş dün Cizre’ye kafilemiz vetaraftarlarımız aslanlar gibi gittiler geldiler.

   Ancak nasıl gidipgeldiler birazcık bundan bahsedelim, İzmir’den hareket edip Şırnak havaalanınainen kafilemize daha havaalanında saldırılar başladı, kafilemiz zırhlıaraçlarla stada götürülürken havai fişek, Molotof ve taşlarla saldırıldı, obölgede ki olayları elbette hepimiz biliyoruz bilmesine de bu bir futbolkarşılaşması daha önce 2 takım hiç karşılaşmamış bu neyin husumeti bu neyinöfkesi? Maç bittikten sonra bu olaylar olsa bir nebze anlaşılabilir belki,  derler ki şu harekete şu yüzden kızdık buyüzden size saldırdık. Ama maç öncesi bunları yaşamak hiçbir futboltaraftarının yada seyircisinin yapacağı bir şey değildir orada olan öfkeGöztepemiz’le de alakalı bir durum değil hadi diyelim ki bunu  örgüt mensupları yaptı Cizre halkı bizibağrına basacaktır, zaten biz iyi niyetimizle Cizre-Göztepe ortak atkısıyaptırıp orada dağıtıyoruz, sahaya antrenman yapmaya çıkan futbolcularımıza hertürlü yanıcı maddeyi atıyor emniyet güçlerinin de yapabileceği bir şey yokmuşBURASI YENİ TÜRKİYE!

   Çünkü 1000 kişilikkapasitesi olan stadyuma  çevre il ve ilçelerdengelenlerle birlikte 10.000 in üzerinde seyirci alındı çatılarda stad duvarlarında balkonlarda hatta tribünlerinçatısında bile seyirci vardı. Bir polisin maç öncesinde arkadaşlarımızasöylediği ise çok ENTRESAN!

   Polis diyor ki,“çatılarda bulunanların çoğunun ellerinde molotof vardır ters bir durumdasahaya atabilirler”  arkadaşlarımızise  “madem olduğunu biliyorsunuz nedenalmıyorsunuz ?” polisin verdiği cevap ise çok daha vahim “burası İzmirdeğil,burada  işler bu şekilde gitmiyor”düşünsenize böyle bir ortamda maç oynuyorsunuz ve Göztepe’nin galibiyet almasını bekliyorsunuz. Bu maç için bilet bilebasılmadı girenlerin üstleri bile aranmadı bunlarda BURASI YENİ TÜRKİYE!

    İzmir’de parfümşişelerini anahtarları hatta şemsiyelere dahi el koyan emniyetin Cizre’debulunan meslektaşlarından bir şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İllakiCizre’de görev yapanlar İzmir’de görev yapanlara göre daha tecrübelidir ve birbildikleri vardır. Zaten futbolcularımız için böyle bir ortamda kirli oyunlarlahazırlanan bir zeminde belli başına psikolojik bir baskı oluşturuldu. BURASIYENİ TÜRKİYE!

   Cizre’ye gidentaraftarlarımız ve yöneticilerimiz güvenliğinizi sağlayamayız denilerek  güvenli bir binaya götürüldüler ve kapıyıüzerlerinden kitlemişler  tuvalete gitmekiçin bile kapıyı çalıp silahlı bir polis eşliğinde tuvalete gittiler. İstiklalmarşında hoparlörün sesi kısıldı, kimse ayağa kalkmadı Vali ve Kaymakam da bunadahil, ayağa kalkan yöneticilerimizin üzerlerine ise oturmaları için yanansigara attılar “oturun lan şerefsizler burası Kürdistan” diyerek bir çok küfürettiler. Biji Apo diye bağırdılar, “Apo’ya söz verdik kupayı alamazsak daKobane’yi alacağız.” Diye pankart açtılar ve kimse buna müdahale etmedi  BURASI YENİ TÜRKİYE !

   Böyle bir ortamdamaç başladı 90 dakika boyunca sahaya ve yedek kulübemize patlayıcı maddeatıldı, 63. Dakika da sahaya göz yaşartıcı bomba düşmesi sebebiyle maç hakemtarafından durduruldu. Seyircileri de etkileyen yoğun gazdan kaçmak içinonlarca kişi sahaya girdi, gözlemci ise hakeme “hocam bir şey yok bunlar normalşeyler sen maçı devam ettir” dedi ve maç başladı BURASI YENİ TÜRKİYE!

 Hakem de korkmuş olmaki 85. Dakikada alakasız uyduruk bir penaltı çaldı hem de hiçbir kimseninhiçbir müdahalesi olmadan, hakeme “hocam kimin müdahalesi var kime çaldın” diyesorduklarında “ben de bilmiyorum ama çalmam gerekliydi” diye cevap veriyorBURASI YENİ TÜRKİYE !

 Penaltı kaçtı  ama hakemin suratı “Allah kahretsin nasılkaçar bu penaltı” der gibi bembeyaz olmuş hayırdır bu nasıl bir iştir! Nitekim2 dakikada uyduruk 2 gol yedik ve en az 20-30 kişi golden sonra sahaya indi yao golü biz atsaydık ne olurdu?  Maç sonuise iğne atsan yere düşmez misali binlerce kişinin sahaya inmesiyle sahanınyeşili bile görünmüyordu ya biz kazansaydık ne olurdu?  Maç sonunda yaşananlar ise daha da ENTRESAN!

 Maç bitmiş, polisbinada bulunan taraftarımızı ve yöneticilerimizi biraz bekletildikten sonratahliye etmek için stadın içinden geçeceklerini söylüyor şaka gibi, hala stadıniçinde sevinen binlerce Cizreli var ama ne hikmetse 2 saattir asan kesen küfüreden patlayıcı madde atan Cizreliler gitmiş sanki başkaları gelmiş, bizimkafilemizi alkışlıyorlar forma istiyorlar “kardeşimizsiniz bir daha gelin”falan diyorlar BURASI YENİ TÜRKİYE !

   Sonradanöğreniyoruz ki bankalardan krediler çekilmiş iddaa’ya yatırılmış, iddaakuponları tutmuş parayı kazanmışlar hepsinin yüzleri gülüyor. İddaa programındaCizre ye 6.00 TL veriyordu, bahis sitelerinde ise bu oran 6.50 TL düşünsenize1000 TL ya 6.500 TL, buna birde 7.50 oranlı Tuzlaspor maçını ekleyin 1000 TL yatam tamına 45.000 TL alıyorsunuz. Ne kadar ENTRESAN BURASI YENİ TÜRKİYE!

    Neyse ki kafilemizsağ salim İzmir’e döndüler ve binlerce Göztepe sevdalısı onları marşımız veMustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları ile karşıladılar. Kafilemiz döndüdönmesi de yaşadıkları psikolojiyi bakalım nasıl üzerlerinden atacaklar. Yakorkusuz bir futbolcu olsaydı orada bir gol atsaydı yaşanacakların hesabını kimverecekti hala çözüm süreci mi denilecekti? Denilecek şey belli BURASI YENİ TÜRKİYE!

   Orada yaşananlarınhükümet, federasyon, muhalefet partileri, Şırnak valisi, Cizre kaymakamı böyleolmasını istediler. Her şeyden haberliydiler organize işler filmi gibiydi herplan tıkır tıkır işliyordu. Vali her telefon açana “ben maç iptal eden bir valiolmak istemiyorum” diyerek olaylara ayna tutup yangına körük ile gitmiştir.Çünkü maç iptal olursa orada yaşanan olaylar iyice ayyuka çıkacak basın üzerinegidecekti. Ama maç oynanıp Cizre kazandığı takdirde bir nebze de olsa olaylarınyeri kutlamalara bırakılacaktı, her şey planlandığı gibi oldu zaten. Aynı valine yapsa beğenirsiniz Türkiye Cumhuriyeti valisi devletin maaşlı valisi,İstiklal marşında ayağa kalkmamıştır, aynı vali 63. Dakika da olaylar çıktığısırada gizlice sıvışarak stattan kaçmıştır. BURASI YENİ TÜRKİYE!”

   Vali bir şehrin enüst düzey yöneticisi olabilir ama o şehrin sahibi değildir kendi başına kararveremez, valinin görevi halkın güvenliğini sağlamaktır, halkın hayatınıtehlikeye atmak değildir!

   Böyle bir zaman daböyle bir ilçede tehlike arz eden bir statta maç oynattıran futbolun katili eyTFF!  

Passolig’i  çıkardıntaraftarları stattan uzaklaştırdın insanları futboldan soğuttun,  deplasman yasakları getirdin taraftarlarıötekileştirdin birbirinden uzaklaştırdın, milli takımımız ufacık ülketakımlarından fark yer hale geldi. Kaç turnuvadır ne dünya kupası ne Avrupakupasına katılamıyoruz. Takımlar şikeler yüzünden Avrupa’ya gidemiyor gitselerbile fark yiyorlar başarısız bir ülke futbolu var. Başakşehir, Osmanlıspor vesaçma sapan belediye takımlarını icat ettiniz. Türkiye kupasında ağabeydikgubidik takımlar var. Bilmiyorsunuz anlamaya da çalışmıyorsunuz taraftarolmayan bir ülke de futbol gelişmez!

   BaktınızGöztepe’nin olduğu lig de passolig yok Göztepe’ye  önce deplasman yasakları verelim bezdirelimstada gelmesinler dediniz. Yine de sevdamızın peşinden her yere gittik.Baktınız Göztepe taraftarının büyümesini çoğalmasını bu şekilde de durduramadınızGöztepe 2. Ligde 20.000 taraftara oynuyor, Bandırmaspor maçından sonra öncepara cezası verdiniz sonra Diyarbakır Büyükşehir Bld. Spor maçına bir gün kalaseyirci yasağı getirdiniz.

    En son yetmezmişgibi Türkiye kupasında karşılaşacağımız Cizrespor maçının stadını maça 2 günkala açıklıyorsunuz. Terör olaylarının en çok bulunduğu bölgede nasıl güvenliksağlanacak nasıl orda misafir takım galibiyet için oynayacak bunu bir zahmetfutbolsever insanlara anlatın lütfen. Babanızın çiftliği ya federasyon nasılsaben yaparım kulüpler taraftarlar da mecbur uyacak mantığıyla hareketediyorsunuz ama unutmayın gün olur devran döner, bu taraftarlar hesabınıhepinizden sorar !

   Artık taraftarıolan Türk futbolunun hakkını veren takımlardan elinizi çekin, Göztepemizi vediğer takımları rahat bırakın yoksa bir gün bu taraftarlar birleşip hiçummadığınız bir anda kapınıza dayanır, aklınızı başınıza alın kimsenin depiyonu olmayın!

   Türkiye kupasıyayıncı kuruluşu neden bu karşılaşmayı yayınlamamıştır, sebebi nedir ya dayayınlanmamasını kimler istemiştir. Bırakın yayın yapmayı bütün maçlarınözetlerini vermek zorunda olan yayıncı kuruluş neden bu maçın özetiniverememektedir. Yayıncı kuruluş kime, neden, nasıl hizmet etmektedir!

    Gelelim hükümetyetkililerine iç işleri bakanlığı, gençlik ve spor bakanlığı böyle bir maçınolacağından ve Cizre’de oynatılacağından hiç mi haberleri yoktu, yada müdahilolmak mı istemediler. İzmirli 30 tane milletvekili nerdeydiler neden oyaldıkları şehrin insanlarına sahip çıkmıyorlar. Seçim zamanı gelince şiringözükmeyi çok iyi beceriyorsunuz ancak böyle zamanlar da İzmirli gibi halkınızasahip çıkmayı bilmiyorsunuz.

   Ne yazık ki canımülkemde futbol bitmiş, ama daha vahimi ülkem bitmiş futbol bitse ne olur. GaziMustafa Kemal ve şanlı ordusunun kanlarıyla kazandığı ülkemizde şuan hainlerkol gezmekte suç onlarda mı tabiî ki de değil onlara yüz verenlerde,gördüklerini görmemezlikten gelenlerde, ses çıkarmayanlarda, kendi çıkarlarıiçin ortaklık yapıp kişiliğini karakterini satanlarda, ama kimsenin korkmasınagerek yok tıpkı GÖZTEPEMİZİN korkmayıp Atatürk’ün kazandığı Türkiye Cumhuriyetisınırları içerisinde olan Cizre’ye gittiği gibi ve bütün hainler bilsin ki,hiçbir zaman bu topraklar da ve dünyanın her yerinde Mustafa Kemallerbitmeyecek kimse aklından çıkarmasın ki Türkiye Cumhuriyeti  ilelebet payidar kalacaktır…

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv