Yaparak yaşayarak fen öğreniyorlar!..

  • 0
  • 586
Yaparak yaşayarak fen öğreniyorlar!..
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri, heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini yaşayarak, yaparak öğreniyorlar. Okulda MEB temel amaçlarının yanında uygulanan eğitsel programlardan GEMS ile öğrenciler okul öncesi temel fen ve matematik kavramları ile tanışıyorlar…

Burada her şey küçüğün” ilkesiyle “Suflörsüz eğitim” veren Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri, heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini yaşayarak, yaparak öğreniyorlar. Okulda MEB temel amaçlarının yanında uygulanan eğitsel programlardan GEMS ile öğrenciler okul öncesi temel fen ve matematik kavramları ile tanışıyorlar… Okul Müdürü Selami Korkmaz, “Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme kalıcı bir öğrenmedir, yaratıcı bir öğrenmedir. Biz çocuklarımıza kalıcı ve yaratıcı bir öğrenmeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diyor.

Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Bornova Küçük Şeyler Anaokulu uyguladığı eğitimlerle kendisini gösteriyor. Çocuklara Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel amaçları yanında birçok değişik programda destekleyici eğitsel programlar sunan okulda,
öğrencilerin en çok ilgisini Matematik ve Fende Büyük Buluşlar Eğitim Programı
(GEMS) etkinlikleri çekiyor. Öğrenciler heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programı olan GEMS ile yaşayarak, yaparak fen ve matematik kavramlarını öğreniyorlar. Çocukların yaşlarına göre uygulanan programın amacı temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkilemektir.
Öğretmenlerin gözetiminde keşif yöntemi ile öğrenen öğrencilerin, temel fen ve matematik kavramlarını anlamaları ve günlük yaşamlarında gerek duydukları sorgulama alışkanlığını edinmeleri sağlanıyor.

Okul Müdürü Selami Korkmaz, programla ilgili şu bilgileri veriyor:
“Temel kazanımlar noktasında milli eğitim müfredatının yanında;
Proje Tabanlı Eğitim, Montessori Eğitim, Emilio Reggio Eğitimi, GEMS (Great Explaorations in Math and Science) – Matematikte ve Fende Büyük Araştırmalar,   
Gibi yaklaşımlar yanında öncelikle modern eğitimin gereklilikleri ve teknoloji (akıllı tahta- projeksiyon- aplikasyon) kullanımıyla süreci güçlendiriyoruz. YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME kalıcı bir öğrenmedir, yaratıcı bir öğrenmedir. Biz çocuklarımıza kalıcı ve yaratıcı bir öğrenmeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunu da Eklektik bir yaklaşımla gerçekleştiriyoruz.”


GEMS Projesinin Amaçları Nelerdir?
•    Bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünen bireyler yaratmak,
•    Öğrencilerin fen ve matematikteki öncü kavramları anlamalarını sağlamak,
•    Temel fen ve matematik becerilerinin önemini göstermek,
•    Fen ve matematiğe karşı olumlu bir tutum edinilmesini sağlamaktır.
•    Tasarımları gereği GEMS etkinlikleri eylemle başlar.
•    Kavramlar, öğrenciler konuyla tanıştıktan ve konu hakkında bir fikre sahip olup soru sormaya başladıktan sonra tartışılmaktadır.
•    Önce yapıp sonra açıklamak şeklindeki bu yöntem, öğrencinin kendiliğinden harekete geçmesini, konunun temelindeki kavram ve fikirleri anlamak için gereken deneyimi edinmesini ve eleştirel düşünmesini sağlamaktadır.
•    İdeal olarak öğrencileriniz, bu etkinliği gerçekleştirerek anlamalarını istediğiniz kavramlara sorularıyla kendiliklerinden yönelecektir.
•    GEMS etkinlikleri öğrencilerin kendi başlarına buluş yapmalarına olanak tanımaktadır. Öğretmen kılavuzluğundaki öğrenciler, sorgulamaya ve sonuç çıkarmaya ve daha iyi dünya modelleri oluşturmaya ulaşacaklardır.
•    Bu gözetimli keşif yöntemi ders süresi içinde kavramları öğretmemiz ve işlem becerileri edindirmeniz için pratik bir yöntemdir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv