Yapay Zekâ hem tehdit hem fırsat

İzmir Serbest Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi (İZSEM) tarafından düzenlenen Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Paneli’nde, şirketlerin ve çalışanların bu teknolojilere uyum sağlamada dikkat etmeleri gereken noktalar masaya yatırdı. Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Volkan Altıntaş’ın konuk olduğu panelde; işletmelerin, çalışanların ve insan kaynakları politikalarının bu yeni döneme hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekildi.

  • 0
  • 217
Yapay Zekâ hem tehdit hem fırsat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Serbest Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi (İZSEM) tarafından düzenlenen Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Paneli’nde, şirketlerin ve çalışanların bu teknolojilere uyum sağlamada dikkat etmeleri gereken noktalar masaya yatırdı.
Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Volkan Altıntaş’ın konuk olduğu panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar, dijital dönüşüm sürecinin en önemli adımının yapay zekâ olduğuna işaret etti.

DOSTUMUZ MU DÜŞMANIMIZ MI?
İşletmelerin, çalışanların ve insan kaynakları politikalarının bu yeni döneme hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çeken Bahçıvancılar, “İZBAŞ ailesi olarak bizler, katılımcı firmalarımızın bu gibi konularda farkındalık ve bilinç düzeylerini artıracak eğitimler düzenlemeye özel bir önem veriyoruz ve vereceğiz. Birkaç yıldır hayatımıza giren yapay zekâyı neredeyse duymayan kalmadı. Ancak ne yazık ki daha nasıl yararlanacağımızı bilemeden kötü niyetli kişilerin eline düştüğüne tanık oluyoruz. Kullanım alanının sınırsızlığı endişeleri büyütürken, bu sürecin işimize mi yarayacağını yoksa düşmanımız mı olacağını anlayalım istiyoruz.” dedi.

“BAZI MESLEKLER YOK OLACAK”
Konferansa konuk olan Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Volkan Altıntaş da, gelenekselleşen iş süreçlerinin, hizmetlerin ve ürünlerin yaşadığı dijital dönüşüme işletmelerin uyum sağlamasının hayati önemde olduğuna dikkat çekti.
Bu büyük dönüşüm ile birlikte bugün para kazanılan pek çok mesleğin yok olacağını, bugün hayal ya da saçma gibi görünen pek çok mesleğin de sahiplerine ciddi bir gelir seviyesi kazandıracağını sözlerine ekleyen Altıntaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

“FARKLI MESLEKLERİ ORTAYA ÇIKARACAK.”
“’Yapay Zekâ işimizi elimizden mi alacak?’ sorusu giderek daha sık sorulacak. İlerleyen yıllarda bugünkü mesleklerin bir kısmının olmayacağını, buna karşılık farklı mesleklerin ortaya çıkacağını göreceğiz. Bu nedenle kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız. Çevirimiçi alışveriş, Bulut Bilişim, Mobil Uygulamalar, Sanal Gerçeklik ve son olarak Yapay Zekâ dijital dönüşümün en önemli örnekleri olarak karşımıza çıkıyor. Yapay Zekâ, doktorluk ve mühendislik gibi pek çok alanda şu anda kullanılıyor. Günlük yaşamdaki uygulamaları da artıyor. Doğru şekilde kullanılması, kişilerin ve kurumların rekabet avantajı elde etmesi ve yeni fırsatlar yakalaması adına da son derece kritik önemde. Bu nedenle doğru ellerde kullanıldığı zaman bir teknoloji devrimi, yanlış ellerde olduğunda ise bir felaket etkisi yaratabilir.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv