Yaptıkları masklar müzede sergileniyor

  • 0
  • 1.276
Yazı Boyutu:

Pervin Özdemir Seramik Atölyesi kurs öğrencilerinin hazırladığı ‘Ritüel Dramatik Köylü Oyunları Yarışmalı Mask Sergisi’nin ödülleri sahiplerini buldu.
 
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Pervin Özdemir Seramik Atölyesi kurs öğrencilerinin hazırladığı ‘Ritüel Dramatik Köylü Oyunları Yarışmalı Mask Sergisi’nde dereceye girenlere İzmir Mask Müzesi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Pervin Özdemir, kursiyerler ve ailelerinin katıldığı törende  beş kişiye de mansiyon ödülü verildi.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Halil Yoleri, DEÜ GSF Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Atıl, DEÜ GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feyzi Korur, Seramik Sanatçısı Pervin Özdemir, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mine Kavala ve Soroptimist Yıldız Belger’den oluşan seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonucunda ödül almaya hak kazanan kursiyer öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını ödülle taçlandırmanın mutluluğunu yaşadı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan son derece titiz, bir o kadar da zor bir değerlendirme yaptıklarını belirterek dereceye girenleri ve tüm kursiyerleri kutladı. Tartan, “Pervin Özdemir ve öğrencileri harikalar yaratıyor. Seçim yapmakta gerçekten çok zorlandık. Yarışmalı sergi çok önemsediğimiz bir etkinlik. Bu yıldan itibaren plaketin yanı sıra kazananlara para ödülü de vereceğiz. Katılan ve kazananları kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Seramik sanatçısı Pervin Özdemir, yarışmanın amacının mask çalışmalarına özendirmek olduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimiz yaptıkları seramik masklarıyla İzmir Mask Müzesi’ne katkıda bulunuyorlar. Yaptıkları masklar müzede sergileniyor ve bu öğrencilerimiz ödüllendiriliyor. Mask projesini sınav olarak düşünen atölyemiz öğrencileri tatlı bir rekabete girdi. Mükemmeli hedefleyen uzun çalışmalar sonrasında güzel bir seramik mask sergisi oluştu. Yarışmaya katılan ve kazanan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.
Yarışmada birinciye 750 lira, ikinciye 500 lira, üçüncüye 250 lira, mansiyon alan beş kişiye ise 100’er lira para ödülü verildi.
 
İLK ÜÇE GİREN İSİMLER
1-Nüvit Tuçalp- Ödül 750 lira
2-Melike Erginbaş-Ödül 500 lira
3-Zehra Yasa-Ödül 250 lira

MANSİYON ÖDÜLÜ ALANLAR
Nükhet Yaparoğlu
Günay Dinçsoy
Birsen Güvener Tolgay
Zühal Madanoğlu
Zeynep Akdenizli

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv