Yaratıcılığı törpülemeyin!..

  • 0
  • 1.016
Yazı Boyutu:

Uzman Psikolog Süleyman Hecebil çocukların gelişim çağlarında geleceğe yönelik kararlar aldığını belirterek bu dönemde anne babaların çok dikkatli olmasını istedi. Hecebil, kurdukları Yönder okulları ile çocukların sorgulayan öğrenciler olarak yetişmesini sağlayacaklarını söyledi.
 
Prof. Üstün Dökmen Yaşam Boyu Eğitim ve Gelişim Akademisi ve buna bağlı olarak kurulan Küçük Şeyler Anaokulları ve Yönder Eğitim kurumlarının İcra Kurulu Başkanı Uzman Psikolog Süleyman Hecebil çocukların gelişim çağlarında geleceğe yönelik kararlar aldığını belirterek bu dönemde anne babaların çok dikkatli olmasını istedi. Hecebil, kurdukları Yönder okulları ile çocukların sorgulayan öğrenciler olarak yetişmesini sağlayacaklarını söyledi.
 
Çocukların okul öncesi ve okul başlangıcında çevrelerinde yaşadıklarıyla kendi yaşam senaryosunu oluşturmaya başladığına işaret eden Hecebil, 18 Nisan Perşembe Günü Ege Palas Oteli’nde Yönder Koleji tanıtım toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın sürekli bağımsız ve başarılı olmalarını istiyoruz. Ancak kurslara gönderiyoruz, çocuğu sürekli olarak ‘böyle ol, böyle olma’ diye yetiştiriyoruz. Çünkü bizler öyle gördük ana babamızdan. Çocuklarımızın da öyle olmasını istiyoruz. Ancak artık eğitimin yönderi olma amacıyla yola çıkan Yönder Okulları’nda bunun değiştiğini göreceğiz ” dedi.
 
Kurdukları yeni okulda ‘Nereye gittiğini bilen aydınlığı bekleyen değil, aydınlığı üreten çocuklar’ yetiştireceklerine dikkat çeken Hecebil, “Çocuğun kendisi gibi olmasına izin vermek gerekir. Aksi takdirde uyarlanmış, bağımlı ve kendisine söylendikten sonra harekete geçen çocuk yetiştirmiş oluruz” diye konuştu. Yapılan araştırmalara göre; her çocuğun yaratıcı olarak doğduğunu, ancak çevre etkisi ve eğitim dönemi ilerledikçe bu yaratıcılıktan uzaklaştığının ortaya konduğuna işaret eden Hecebil, okulda 24 kişilik kontenjana sahip sınıflarda toplam 636 öğrenci eğitim alacağını belirtti.
 
Okuldaki öğrencilerin ulusal düzeydeki yüksek kalite standartlarının uluslararası düzeyde akredite ettirildiğini kaydeden Hecebil, üyesi oldukları Uluslararası Bakalorya Örgütü’nün ortaöğretim seviyesindeki okullara dünyanın her tarafında tanınan bir müfredat ve diploma sağladığını anımsattı. Bu tür uygulamalarla öğrencilerin hiç sıkıntı çekmeden dış ülkelerde okullarda eğitimlerini devam ettirebileceklerini kaydeden Hecebil, bu okullardan mezun olanların dünya üniversitelerine eşit olarak giriş yapabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv