Yarı olimpik havuzda su topu keyfi

  • 0
  • 1.296
Yazı Boyutu:

13. Rotary Ulusal Egemenlik Su Topu Turnuvası Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki yarı olimpik yüzme havuzunda yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Turnuva’da kıyasıya çekişme yaşandı

Bornova Belediyesi ile Göztepe Rotary Kulübü’nün işbirliğiyle düzenlenen 13. Rotary Ulusal Egemenlik Sutopu Turnuvası, sutopunun güçlü takımlarını buluşturdu. 13. Rotary Ulusal Egemenlik Sutopu Turnuvası’na Türk su topunda başı çeken kulüplerden Galatasaray, özellikle alt yaş gruplarında başarılı sporcu sayısı ve tesisleri ile örnek kulüplerden ENKA, Türkiye’de sutopunda örnek kulüplerden olan ESTİ, Yunanistan ve Atina’nın önde gelen kulüplerinden GLYFADA ve Avrupa liglerinde son derece başarılı olan Sakız Adası takımı CHIOS katıldı. Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı turnuvada kupayı kazanan takım GLYFADA oldu.

Türkiye Sutopu Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleştirilen organizasyon, temizliği ve hijyen koşullarıyla öne çıkan Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik yüzme havuzunda 21-23 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı açılış töreninin ardından ilk maç, ESTİ ile ENKA arasında yapıldı.  Turnuva’ya 2000 doğumlu sutopu sporcuları katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları kapsamında, sporcu çocukların resmi bir arenada mücadele etmeleri sağlanmış oldu.
13. Rotary Ulusal Egemenlik Sutopu Turnuvası’nın Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilmesinden büyük onur duyduğunu belirten Başkan Sındır, “Geçtiğimiz günlerde Seferihisar ve Çankaya Belediye Başkanlarımız ile Türk Yunan dostluğu üzerine 2013’te geniş katılımlı bir toplantı yapmak istediğimizi konuştuk. Sporun beden gelişiminin yanı sıra kişiler ve ülkeler arası kardeşlik, barış ve dostluğu geliştirmeye de büyük faydası var. Bu turnuva Türk-Yunan ilişkilerine bir kardeşlik tuğlası daha koydu.Turnuva 12 yaş grubundaki sporcu çocuklarımızın resmi bir arenada maç yapmalarını sağladı. Biz de Bornova Belediyesi olarak onların bu heyecanlarına, elimizden gelen tüm desteği vererek ortak olduk. Bundan sonra sutopunda da diğer spor dallarında da desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Mengü Öngören de, “Turnuvadaki amacımız oyuncular ve komşumuz Yunanistan ile ilişki ve paylaşımı artırmak oldu. Yunanistan’dan Sakız takımı ve Glyfada takımı da turnuvamızda yer aldı. Yaptığımız organizasyonda her iki ülkenin dostluk seviyesini ve paylaşım oranını artırmak en büyük hedefimiz oldu. Umarım ki ileriki yıllarda katılımcı sayısını daha da yükseltiriz” dedi.

21.04.2012 CUMARTESİ
Esti - Enka : 3-17
Galatasaray - Glyfada : 2-16
Glyfada - Enka : 13-5
Chios - Galatasaray : 12-2

22.04.2012 PAZAR
Esti - Galatasaray : 4-4
Enka - Chios : 11-10
Esti - Glyfada: 3 - 16
Chios - Glyfada : 6 - 12

23.04.2012 PAZARTESİ
Chios - Esti : 9-6
Enka - Galatasaray : 15-3
 TURNUVA SONUCU
1. GLYFADA
2. ENKA
3. CHIOS
4. ESTİ
5. GALATASARAY

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv