Yaşar'ın kültür elçileri...

  • 0
  • 696
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi koordinasyonunda gerçekleştirilen “AvrupaPerspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar” isimli projeyle farklı kültürlere sahipöğrenciler İzmir’i tanıdı. Proje kapsamında kentin kültürel mirasını keşfedenTürk ve Avrupalı öğrenciler projelerine İzmir halkını da dahil ettiler.

Farklı kültürlerefarklı bakış açıları
Erasmus Yoğun Programlar’dan hibe desteği almaya hak kazanan“Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar” projesi tamamlandı. YaşarÜniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu koordinatörlüğündü gerçekleştirilen projedeİzmir’den, Finlandiya’dan ve Portekiz’den 27 öğrenci görev aldı. İki haftasüren proje kapsamında sanat, kültür, tasarım ve yeni medya uygulamalarıüzerine teorik derslerin yanı sıra pratik uygulama atölyeleri gerçekleştirildi.Projeyle Bornova Kent Müzesi, Efes gibi İzmir’in kültürel mirasını yakındantanıma fırsatı yakalayan öğrenciler İzmir halkının farklı kültürlere karşıbakış açısını konu alan bir video çekimi de gerçekleştirdiler. Projeninbaşarıyla sonuçlandığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu heröğrencinin kültürel konulara bakışta değişik açılar kazandığını söyledi. 

Kahve falı kısa filme konu oldu, her kültürün masalkahramanı yeniden yorumlandı
Türk ve yabancı öğrenciler proje kapsamında sıra dışı şuçalışmalara imza attılar:

-Kahve falı üzerinden katılımcı ülkelere dair simgelerinvideo ve animasyonla işlendiği kısa film çekildi.

-Katılımcı ülkelerden öğrenciler kendi kültürlerine aitbirer masal kahramanı seçerek yeniden bir öykü oluşturdular. Daha sonra bunlarıgrafik karakterlere dönüştürerek resimli bir öykü kitabı oluşturuldu.

-Katılımcı ülkelere ait karakteristik görsellerin yer aldığıfotoğraflar İzmir sokaklarında 50’den fazla kişiyle paylaşıldı ve onların bufotoğraflara gösterdikleri tepkiler videoya alındı.

-Öğrenciler katılımcı ülkelerin geleneksel müziklerinifarklı insanlara dinleterek tepkilerini video ile kayıt ederek oluşturduklarıbu web sayfasında bu tepkileri videolarla paylaştılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv