Yaşar’ın süper annesi

  • 0
  • 687
Yazı Boyutu:

22 yaşında evlenerek bıraktığıüniversiteyi 44’ünde birincilikle tamamladı, üstelik hem bölüm hem deüniversite birincisi oldu.  YaşarÜniversitesi bu yıl sıra dışı bir anneyi mezun etti. Herkese örnek olacak birbaşarı öyküsüne imza atan iki çocuk annesi Dilşad Bilicioğlu (44) YaşarÜniversitesi’nden hem bölüm hem de okul birincisi olarak mezun oldu. Mezuniyettörenine katılan başarılı anne başta eşi ve oğulları olmak üzere herkestenbüyük alkış aldı.   

 

En yakın arkadaşlarımgençler oldu
18 yaşında Kimya Mühendisliği Bölümü’nü kazanan DilşadBilicioğlu 22 yaşında Nevzat Bilicioğlu ile evlenerek üniversite eğitiminiyarıda bıraktı. Okuduğu bölümün yeteneklerine uygun olmadığını düşündüğü içineğitimini yarıda bırakmakta tereddüt etmeyen genç kadın 22 yıl boyunca evhanımı olarak yaşamını sürdürdü. Ancak eşinin ve arkadaşlarının ısrarı üzerine4 yıl önce tekrar üniversite sınavına giren Bilicioğlu ilk tercihi olan YaşarÜniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. İki çocuk annesiolmasına rağmen kısa sürede üniversite hayatına uyum sağlayan ve en yakınarkadaşlarını üniversitede edinen Dilşad Bilicioğlu 4 yıl boyunca büyük birbaşarıya imza attı. Aksatmadan geldiği okulunda çalışkanlığı ile dikkat çekenBilicioğlu üniversitede geçen 4 yılını şöyle anlattı:

 

Üniversite 40’ındansonra güzelmiş
“18 yaşında üniversite eğitimime başladığımda kısa süredekendime uygun olmayan bir bölüm tercihi yaptığımı fark ettim. Sanki aldığımdersler yeteneklerim ve dünyayı algılayış biçimimle bir türlü uyuşmuyordu. Busebeple okulu bırakmak benim için hiç zor olmadı. Ancak yabancı dile olan yeteneğimeşim ve arkadaşlarım tarafından bilindiği için biraz da onların ısrarı üzerineüniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim. Okula başladığımda küçük oğlumhenüz 1 yaşında olduğu için zorlanacağımı düşünüyordum. Ancak şimdi iyi kigirmişim diyorum.  Çünkü hayatımın engüzel ve en verimli 4 yılını geçirdim. Hatta okurken hep üniversite 40’ındansonra daha güzelmiş dedim. Çünkü ne yapmak isteğimi artık çok iyi biliyordum.Arkadaş edinme konusunda da neredeyse hiç zorlanmadım. Çünkü hepsi bana çok yakındavrandılar.”

 

Yeni nesilden çok şeyöğrendim
Derslerin yanı sıra vaktinin çoğunu da üniversitedenedindiği genç arkadaşlarıyla geçirdiğini dile getiren başarılı anne, “Tümbölümler arasında en yüksek not ortalamasına sahip bir öğrenci olarak mezun olmakelbette ki bana çok büyük gurur verdi. Ancak bu 4 yılda edindiğim en büyükhazine yeni nesil ile tanışmak oldu. Onlardan çok şey öğrendim. Onlarıngözünden kendi anneliğimi sorguladım. Artık oğullarımla ilgili kararlar alırkençok daha farklı olacağımı düşünüyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Arşiv