Yaşasın kardeşlik

  • 0
  • 989
Yazı Boyutu:

Kardeş şehirler İzmir ile Kazakistan Çimkent arasındaki dostluk zincirine bir halka da bilimle eklendi... Gediz Üniversitesi ile Çimkent Üniversitesi, 2 ülkeyi daha da yaklaştırmak, kardeşliği geleceğe taşımak için kenetlendi
 
Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluk köprüsü, İzmir ve Çimkent’e de dayanıyor. Bu 2 kardeş şehir, karşılıklı ilişkileri geliştirmek, dostluk bağlarını güçlendirmek için öncü görev üstleniyor. Güney Kazakistan Eyaleti’nin merkezi ve bu ülkenin 3’üncü büyük şehri Çimkent’ten bir heyet İzmir’e konuk oldu. Kazakistan Fahri Konsolosu ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk’un da davetlisi olarak gelen Kazaklar, çeşitli temaslarda bulundu.
 
Ticaretten kültüre ilişkileri geliştirmek, kardeşliği gelecek kuşaklara taşımak amacıyla önemli bir anlaşmaya da imza atıldı. Güney Kazakistan (Çimkent) Devlet Üniversitesi’yle Gediz Üniversitesi güçlerini birleştirdi. İki eğitim kurumu, hem ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirecek hem de Anadolu’yla Orta Asya’yı birbirine daha da yaklaştıracak.
 
Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, 2 üniversitenin de tarihi bir misyon yüklendiğini ifade etti. Prof. Dr. Güneş, “Bizler Orta Asya’yı ‘atavatan’, onlar da Anadolu’yu ‘anavatan’ olarak görüyor. Uzaklarda olsak da kalplerimiz birlikte atıyor. Yıllarca ayrı kalan kardeşlerimizle tekrar buluşmanın ve kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeşliğimizi ilelebet yaşatmak için kollarımızı sıvadık, ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
 
Hep el ele olalım
Çimkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaldı Bayev de, kardeş şehir İzmir’de artık bir de kardeş üniversiteleri olduğunu dile getirdi, “Bu birlikten güç doğacak, kardeşler kazanacak. Bizler gibi çocuklarımız da hep el ele olsun, kucaklaşsın. Bunu sağlamak için üniversitelere büyük görev düşüyor. Çimkent ve Gediz üniversiteleri buna talip” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv