Yaşasın Türkiye, Yaşasın Bangladeş

Bangladeş Devleti'nin  kuruluşunun 50. yılı nedeniyle Kuşadası Korumar Otel'de  Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan ve  Bangladeş İzmir Fahri Konsolos adayı Can Çakmakoğlu ev sahipliğinde özel bir etkinlik düzenlendi

  • 0
  • 739
Yaşasın Türkiye, Yaşasın Bangladeş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bangladeş Devleti'nin  kuruluşunun 50. yılı nedeniyle Kuşadası Korumar Otel'de  Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan ve  Bangladeş İzmir Fahri Konsolos adayı Can Çakmakoğlu ev sahipliğinde özel bir etkinlik düzenlendi, etkinlikte ayrıca bu ülkede yetiştirilen 150 çay çeşidi davetlilere tanıtıldı ve ikram edildi.

Etkinliğe, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, İtalyan Aydın Fahri Konsolosu Murat Saraç, Gürcistan İzmir Fahri Konsolosu Makvala Kharebava , Fildişi  İzmir Fahri Konsolosu Altan Ünsal, Fransa  İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ve seçkin davetliler katıldı.

Bangladeş İzmir Fahri Konsolos adayı Can Çakmakoğlu Bangladeş vatandaşlarına yardımcı olmak ve Bangladeş ile Türkiye arasındaki ilişkileri teşvik etmek için, diplomatik, ticari ve sosyal tüm konularda yetenek ve kaynakları dahilinde, tam desteğini her zaman vereceğini belirterek " Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu etkinliğin damaklarınızda unutulmaz tatlar bırakmasını diliyoruz" dedi.

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan ise Türkiye ile Bangladeş arasında uzun süredir devam eden mükemmel bir ilişki  bulunduğunu belirterek, “Her iki ülke de Müslüman nüfus hakim. Zamanında pek çok İslam alimi bu topraklardan Asya'ya gitti ve İslamiyet'i yaydı. Onun dışında Mustafa Kemal Atatürk zamanında ilişkilerimiz gayet iyiydi, şu anda da iyi. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'nı başlattığında bizim kadınlarımız mücevherlerini satarak bu savaşa destek verdiler" diye konuştu.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv