Yaşlanmadan gelişiyor

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 2013-2014Eğitim Öğretim Yılı resmi açılışı Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs KültürMerkezi’nde gerçekleştirildi.Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesiayrıcalıklı;yaşlanmadan gelişen bir üniversitedir”dedi. 

Törene;İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Sedat Akkurt, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman, Urla BelediyeBaşkanı Selçuk Karaosmanoğlu, KKTC Misyon Temsilcisi Uğur Umar, EgeÜniversitesi’nin önceki rektörleri, Ege Üniversitesi Senatosu’nun Üyeleri,Öğretim Üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.RektörProf. Dr. Candeğer Yılmaz 58. açılış töreninde; “ Ege Üniversitesinde her öğretimyılının başında düzenlenen açılış törenimize hoş geldiniz.  Bizim için çokheyecanlı bir gün. Bugünü bizimle paylaştığınız için size çok teşekkür ediyorumve saygılarımı sunuyorum. Bu yıl bünyemize 11.021 yeni öğrenci kattık. Bu yılınüniversitemize ve ülkemize geçen yıla göre daha başarılı, verimli, barış vehuzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi.  
Ege Üniversitesi mezunlarının küreselleşerek küçülen dünyada iş hayatındaönlere geçebilmeleri için Uluslararası Akreditasyonlara önem verdiklerinibelirten Prof. Dr.  Yılmaz; “ Ege Üniversitesi Diploma Eki Etiketiverebilme yeterliliğini 2009 yılında ikinci kez almış bir üniversitedir. EgeÜniversitesi 2004 yılından bugüne kadar Erasmus Öğrenci Değişim Programını ençok kullanan üniversite unvanına sahiptir” diye konuştu.EgeÜniversitesi’nin 20 Mayıs 1955 tarihinde Bornova’da , Türkiye Yüksek Öğretimtarihinin üçüncü sırasında kurulduğunu ve bugün baktığımızda yaşlanmayan birüniversite olduğunu ifade eden  Prof. DrYılmaz; “ Dış dünyadan kopuk vekendi kurumsal zırhı içerisine kapanmış, soyut programlar izleyen birüniversite anlayışı artık geride kalmıştır. Burada size bir şeyden bahsetmekisterim. Washington Post Gazetesinin editörü sorar,  “ABD Başkanını aynıanda IBM Yönetim Kurulu Başkanı, Washington Post Gazetesinin Editörü ve HarvardÜniversitesinin Rektörü arasa Başkan hangisine öncelik verir?”  Kamuoyu,ilk sırada Washington Post gazetesi editörüne, ikinci sırada IBM Yönetim KuruluBaşkanı’na üçüncü sırada ise Harvard’ın rektörüne randevu vereceğini söyler.Üniversitelerin başarabileceklerini abartmaktan kaçınmak gerekirkenbaşarabileceklerini küçümsememekte o kadar gereklidir” örneğini verdi.
EgeÜniversitesi’nin başarılarını sıralayan Prof. Dr. Yılmaz; “Üniversitemizkoyduğu hedefleri gerçekleştiren bir konumdadır. Gerçekleşen hedeflerimizdenbazıları; 17 tanesi 2012’de olmak üzere toplam 36 santez projesi, 3 spin-offşirketi, 66’sı yaşayan toplam 90 patent/faydalı modeldir.  Bunun dışındaüniversitemiz sosyal sorumluluk projelerine de önem vermektedir. 2012-2013yılında 8.000 öğrencimiz sosyal sorumluluk projesi dersi almış ve projelerüretmiştir.  Ayrıca EgeArt İzmir’de sanat yaşamını geliştirmeye adanmışbir sosyal sorumluluk projesidir. Bu yıl gerçekleştirilecek olan EgeArt  EXPO2020’ye adanmıştır.Etkinliklere yurt dışından davet edilen çok sayıda sanatçıEXPO’nun İzmir’e gelmesi konusunda da katkı sağlayacaktır.26 ülkeden 550sanatçı İzmir’i daha yakından görme fırsatı yakalayacak,bunu dış dünyaya daaktaracak” dedi. Öğrencilere “Sizler geleceğimizinmimarlarısınız”diye seslenen Prof. Dr. Yılmaz; “Sevgili öğrencilerim, milletçeen çok istediğimiz birlik ve beraberliği, milli bütünlüğümüzü tartışılmaz yücebir ideal olarak benimseyiniz. Kişisel gelişiminize zaman ayırınız. Bilimin takipçisiolunuz. Değerlerimize sahip çıkınız. Fikirlerinizi hoşgörü ortamındadeğerlendiriniz. Hiçbir dava kan dökülerek çözülmez.Sizlere güveniyoruz. Sevgi,barış, başarı ve mutluluk getirmesini diliyoruz” tavsiyesinde bulundu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv