Yaz Sezonu Başlıyor

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün yelken eğitimleri, dünyanın en iyi yelken parkurlarından olan Çeşme’de 20 Haziran’da başlıyor. Ülkemizi temsil etmek üzere Avrupa ve dünya şampiyonalarına milli sporcu gönderen kulüpte eğitimler, yaz sezonu boyunca ister tam ister yarım gün olarak verilecek.

  • 0
  • 692
Yaz Sezonu Başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Altyapıdan sporcu yetiştirmeyi ve Türk yelken dünyasına profesyonel sporcular kazandırmayı amaçlayan Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde, yelken eğitimleri 20 Haziran’dan itibaren başlıyor. Dünyanın en iyi yelken parkurlarından kabul edilen Çeşme’de başlayacak etkinliklerle yelken sporuna yeni soluklar kazandırılması hedefleniyor. Bu sene dersler İzmir Marina’da da yapılmaya başlandı.

Profesyonel Yelkenciler Yetiştiriyor
Dünyanın en gözde yat yarışlarından “Rolex Giraglia 205 IRC3” şampiyonu Arkas M.A.T. Sailing Team sporcuları tarafından verilen derslerle 7-15 yaş arası çocuklar ister tam ister yarım gün yaz kampıyla yelkeni öğrenecek. Denizde, eğitmenler eşliğinde birebir pratik yapma imkanının sağlanacağı kurslar hafta içi her gün 10.00 ile 17.00 aralığında gerçekleşecek. Eğitimler, 3’er haftalık programlar dahilinde sezon boyunca sürecek. Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde kano dersleri de veriliyor.

İzmir’de Yeni Bir Soluk
Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü artık sadece Çeşme’de değil İzmir Marina’da da eğitim verecek. Yine 20 Haziran itibariyle başlayan yelken kurslarında çocuklar, hafta içi her gün 10:00-13:00 saatleri arasında 20 kişilik gruplar halinde özel eğitmenlerden optimist ve wayfarer eğitimi alacak.

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Milli Gururumuz
Kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda milli sporcu yetiştiren, kazandığı ulusal ve uluslararası madalya-kupalarla Türk yelken camiasını başarı bir şekilde temsil eden Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü bu yıl da sporcularıyla gururlanıyor. 2018 yılından bu yana 12 sporcusunu milli takıma kazandıran kulübü bu yıl 13-26 Haziran 2022 tarihleri arasında Polonya’da gerçekleşecek ILCA 4 Avrupa Şampiyonası’nda Bade Nur, ILCA 6 Dünya Şampiyonası’nda Yaşar Alp Alın ve Optimist Avrupa Şampiyonası’nda Sarp Süleyman temsil edecek.
Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün yelken branşında elde ettiği sportif başarılar şöyle sıralanıyor:
 
DÜNYA ŞAMPİYONALARI
2017 Laser 4.7 Dünya Şampiyonası 1. – Yılkan Timurşah

AVRUPA ŞAMPİYONALARI
2017 Optimist Takım Şampiyonası 2. – Demir Dirik
2017 Laser 4.7 Avrupa Şampiyonası 2. – Yılkan Timurşah
2018 Laser 4.7 Avrupa Şampiyonası 8. – Doruk Demircan

AVRUPA KUPALARI – ÖZEL YARIŞLAR
2017 Laser 4.7 Atina Eurolymp Week 2. – Yılkan Timurşah
2017 Laser Atina Eurolymp Week 3. – Mustafa Çakır
2017 Optimist Asya Şampiyonası 2. – Demir Dirik
2017 Optimist Asya Takım Şampiyonası 2. – Demir Dirik
 
Yaz dönemi yelken ve kano eğitimleri ile ilgili detaylı bilgiye 0232 7231915 nolu telefondan ya da bilgi@arkascesmeyelken.org e-posta adresinden ulaşılabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv