Yaz Spor Okulları Pazartesi başlıyor

  • 0
  • 1.292
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yaz Spor Okulları, bu yıl kapılarını 18 Haziran’da kapılarını açacak. Geçen yıl 12 bin kişinin katıldığı kursların bu yılki hedefi 15 bin kursiyer.
 
İzmirlilerin spor yapma olanaklarını geliştirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları, bu yıl kapılarını 18 Haziran’da açılıyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen kurslardan geçen yıl toplam 12 bin kişi faydalanmıştı. Kayıtları devam eden kurslarda, bu yılki hedef, çoğunluğu çocuk ve genç tam 15 bin sporsever.
Çocukların bedensel ve ruhsal gelişiminde sporun çok önemli olduğu düşüncesinden yola çıkılarak başlatılan yaz spor okulları projesi sayesinde, yaz boyunca sporu seven çocuklar alanında uzman antrenörler eşliğinde, modern tesislerde ve sağlıklı koşullarda spor yapma olanağı buluyor. Yüzmede 18 yaş, kürek branşında ise 25 yaş üstündekiler de Yaz Spor Okulları’nın olanaklarından yararlanabilecek. Her yıl daha da gelişen kurslar, bu yıl aerobic, basketbol, cimnastik, futbol, kalecilik, pilates, su cimnastiği, kondisyon, sağlıklı yaşam, taekwon-do, güreş, tenis, tenis özel, halk oyunları, satranç, atletizm, judo, yüzme branşlarında açılacak. Kursların ücretleri branşlara göre 20-50 TL arasında değişiyor.
 
Favoriler, yüzme ve futbol
Söz konusu branşlardan en yoğun ilgiyi yine yüzme ve futbolun görmesi bekleniyor. Okulların kapanmasıyla birlikte, çocuklar soluğu yine Kültürpark Celal Atik Spor Salonu Yüzme Havuzu’nda alacak. Yüzme kursları, talebe bağlı olarak 5-17 yaş arası Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri; 18 yaş ve üstü ise Cumartesi günleri düzenlenecek. Yüzme kurslarının 5-17 yaş arası aylık ücreti 40 TL olarak belirlenirken, 18 yaş ve üstündeki kursiyerlerden 50 TL ücret alınacak. Cuma günleri her yıl olduğu gibi tekerlekli sandalye basketbolu ve engelliler için yüzme kursları ücretsiz olarak verilecek. Geçen yıl yüzme kurslarına yaklaşık 3 bin 900 çocuk katılmıştı.
Futbol kursları ise Yeşilyurt, Bayraklı Çiçek, İnciraltı, Kültürpark ve Evka-4’te verilecek. Yeşilyurt, aynı zamanda kalecilik eğitim merkezi olarak çalışacak.
 
İzmir kayıkları, ekipleri bekliyor
1930-1960’lı yıllarda yelken ve kürek sporunda kullanılan “İzmir Kayıkları”nı uzun yıllar aradan sonra körfezle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kayıkları’nda kürek kurslarını sürdürüyor. İnciraltı İzmir Kayıkları Tesisleri’nde düzenlenen ‘ücretsiz’ eğitim için en az 8’er kişiden oluşan ekip kurmak şartı aranıyor. 25 yaş ve üstü yetişkinlerin katılabileceği kürek kursları, hafta içleri mesai saatlerinde, Cumartesi günleri ise saat 09.00-13.00 arasında verilecek. Kış aylarında da devam eden kürek kurslarına katılan ekipler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarına da katılacak.
Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nun yanısıra, Buca Hasanağa, Evka-4 Spor Salonu, İnciraltı, Atatürk Stadı Seha Aksoy Atletizm Sahası, Bayraklı ve Yeşilyurt Sahası’nda çeşitli branşlarda kurslar verilecek. Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler şu numaraları arayabilir: Celal Atik Spor Salonu 425 04 21 veya 446 26 15 / 106-107; Bornova Evka-4 Spor Salonu 351 38 66; Buca Hasanağa 420 19 53; İnciraltı 278 06 00; Bayraklı Çiçek Mahallesi 345 87 47

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv