Sağlığınız Organik Fuarına Gidin

  • 0
  • 504
Yazı Boyutu:

Ekoloji İzmir Fuar’ı pazar akşamına kadar açık olacak. Kanserden uzak yaşamak istiyorsanız, GDO, hormon, tarım ilaçlarının verdiği zararları ve organik gıda ve ürünlerinin yararlarını bilmek zorundasınız. Dün İzmir’de 4’ncüsü düzenlenen Organik Ürünler Fuarı başladı. Çok  önemli işleriniz olsa bile bir saat ara verip sağlıklı bir yaşam sürmeniz için Organik Ürünler Fuarı’nı gezip organik gıdalar ve ürünler üzerine bilgiler alın. Hatta bu önerimi anne, baba ve öğretmenlere de yapmak istiyorum. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsanız O’nları fuara götürüp eğitmemiz gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün incelemelerine göre her yıl dünya 10 milyon hastaya kanser teşhisi konuluyor. GDO, hormon ve tarım ilaçlarının hücrelere verdiği zararın kansere yol açtığı kesin olarak kanıtlandı. Organik gıdalar, bitkisel ve hayvansal gıdaları içerir. Organik gıdalarının yetiştirilmesinde, işlenmesinde yapay ve benzeri gübreler, böcek ilaçları, büyütme düzenleyicisi, hormon, antibiyotik, koruyucu, katkı maddesi, kimyasal kaplama, parlatıcı maddeler ve kimyasal ambalaj malzemeleri kesinlikle kullanılmaz. 
 
Organik gıda fuarları artmalı
İstanbul’da da Organik Ürünler Fuarı 12 yıldır yapılıyor. Keşke her ilde yapılsa. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2013 yılında 129'u uluslararası olmak üzere 437 fuarın yapılmasına izin verdi. Bunlardan 44 tanesi tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri konusunda yapılacak. Aslında yılda bir kez yapılsa Türkiye’de 81 kez olmalı Organik Ürünler Fuarı olmalı. Kanser vakalarını önlemek için organik gıda fuarları artmalı. Organik (Ekolojik) ürün alırken Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organik tarım logosunun olmasına dikkat edin. Sebze ve meyveleri mevsiminde, en ucuz ve bol olduğu zamanda alın. Tüm il, ilçe, belde ve belediyeler, organik ürün üreticilerine doğrudan satış noktaları tahsis etmek zorundadır. Organik gıda ve ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için pazar günü akşamına kadar İzmir Fuarı’na  gitmenizi tavsiye ederim. 
 
Orman Bakanlığı’nın verdiği cevap üzdü
Türkiye emekli öğretmen Rahim Demirbaş’ı Vakıf Bankası’nın tüm TV kanallarında yayınlanan orman sevdalısı bir insan olarak tanıdı. Konya Ereğli’ye bağlı Beyören Köyü’ndeki çorak dağlara 15 yılda 32 bin ağaç diken O kıymetli insanı “Öğretmenim seni sırtımda taşırım” başlığı ile 1 Şubat’taki köşemde yazmıştım. Rahim öğretmenin kendi el yazısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na olan kırgınlığını dile getirdiği mektup şöyle“ Yüreği ülke sevgisiyle dolu yaman, aziz, duygulu değerli insan Ahmet Bey . Sizi tanımak bana moral kaynağı oldu. Ben ormanıma fidanlar dikip diplerini çapalayıp fidanları sulamaya devam ediyorum. İzmir’den döndükten sonra Konya’dan 174 kişilik  bir ilkokul öğrencileri ile velileri ziyaretime geldi. Yavrular canla başla fidan dikerek beni mutlu ettiler. Nisan sonunda İstanbul Beşiktaş Orta Okulu 8. Sınıflardan 45 kişi velileri ile gelip boş alanlara 100 ağaç fidanı diktiler. Anadolu’ya ilk ilk kez çıkan çocuklar boynuma atıldılar. Gözyaşlarımı zor tuttum. Haberlerimi izleyen bir coğrafya öğretmen adayı Yunus bey de ziyaretime geldi ve dağdaki kulübemde bir gün kaldı. İnandım ki şu zaman kadar çektiğim emekler boşa çıkmamış. Ancak ormanıma dayanıklı sedir ağacı dikmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığına 07.03.2013 tarihinde sedir fidanı talebinde bulunmuştum  01.04.2013 tarihli yazı ile dilekçemin cevabı geldi (2000 adet 2+2 yaşlı sedir fidanı bedelini ödememiz şartı ile verilecek.  Bu bedeli 15.04.2013 tarihine kadar yetkili kuruluşa ödemeniz gerekiyor) deniyordu. Ben bedelini ödeyebilsem zaten bakanlığa başvurmaz, daha önce yaptığım gibi kendi paramla alırdım. Bu beni çok üzdü. Vakıf Banksı kuyu açtı ve elektrik getirdi. İnşallah kuyuyu kullanmam için gereken ekipmanı da sağlayacak. Ormanım şenlendi. Selam ve saygılarımla”
 
işte sorumluluk böyle olur
Ege Üniversitesi şenliklerinde öğrencilerin kurduğu “Bir Giysi=Bir Ağaç” standa yüzlerce kullanılmayan ve dar gelen giysiler teslim edildi. Satılacak giysilerin parası ile doğaya yüzlerce ağaç dikilecek. Bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarını duyunca çok mutlu oluyorum.  Ege Üniversitesi Işıkkent Eğitim Kampüsü ve Ege Orman Vakfı işbirliği ile çalışmanın önderi Aile Birliği Başkanı Filiz Balkır, “Hedefimiz Seferihisar-Doğanbeyli’ye 10 bin ağaçlık Işıkkent Ormanı kurmak. Giyim bağışlarıyla 4-5 bil lira elde edeceğimizi umuyorum” dedi.
 
balkon-bahçe yarışmasına katılıyorum
Evime gelen dostlarım “Şehrin ortasında böyle güzel bahçe olur mu?”diye şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bende onlardan aldığım cesaretle bugüne kadar yaptığım mütevazilikten vazgeçip Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisi düzenlediği “Balkon ve Bahçe Yarışması”na katılmaya karar verdi. 3 Haziran’da kazananların açıklanacağı yarışmanın son başvurusu 22 Mayıs’ta son buluyor. Amaç, betonlaşmasının hızla arttığı Karşıyaka’da yeşil alan miktarını çoğaltmak. Tabi ki bu hedefin sadece Karşıyaka değil İzmir hatta tüm ülkede gerçekleşmesini isterim.

YORUM YAZ
Arşiv