Yeni Bomba Ruşeym!

  • 0
  • 932
Yazı Boyutu:

Son günlerde halk arasında, adıyla sıkça karşımıza çıkmaya başlayan bir tahıl parçası olan ruşeym esasen, buğday tanesinin tohum üst ucudur. Buğday tanesinden ayrıştırılır. Ruşeymsiz kalan kısmı beyazlatıcı kanserojen maddeler kullanılarak beyaz ekmek elde edilir. Bu ekmek ruşeyme zarar vermeden gerçekleşmesi için özel bir fabrikasyon işlem, farklı bir teknoloji gerektirmektedir. Ruşeymli ekmekte ise bu ayrıştırma işlemi yapılmaz ve en doğal buğday ekmeğidir. Henüz piyasada yoktur. Çok yakında yeterince e posta vb yollarla ruşeyme dair bilgi yayıldıktan sonra gerekli piyasa çıkışına hazır olunacaktır.  

 

Ruşeym omega 3,6,9 yağ asitleri, A vitamini, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E vitaminleri, folik asit, Co enzim Q 10, selenyum, fosfor, çinko, magnezyum, manganez, kalsiyum, demir, potasyum,  pek çok çeşitlilikte amino asit içermektedir (triptofan, trionin, izolöysin, löysin, glisin, serin, prolin, valin, fenil alanin, glutamik sait, aspartik asit, arginin, tirozin, lizin, histidin gibi). Yani oldukça doğal ve yoğun besin ögesi içeren sağlık mikro çipi gibidir. Bunca vitamin ve minerali geniş çeşitlilikte ve farklı dozlarda içerdiği için yeterli dengeli beslenmeyi sağlar. Ruşeym içeren bir ekmek yemek de pek çok hastalık için koruyucu önleyici gibi durmaktadır. Çünkü toplumda beyaz ekmek tüketimi tüm bilinen zararlarına rağmen çok yüksektir. Vitamin mineral yetersizliklerine bağlı hastalıkların da yaygın olduğu görülmektedir. Halbuki ruşeym, bu özel içeriği ile kalp damar, bağışıklık, sinir sistemi, sindirim sistemi hastalıklarını ve adet düzensizliğini önlemeye yardımcıdır. Saç ve cilt sağılığını destekler ve vücudun şekere toleransını arttıran mineralleri, beyaz ekmeğin aksine bolca içerir.

 

Dilimizde, internette, e-postalarımızda dolaşmaya başlayan ruşeym çok özel ve pahalı bir yöntemle tüketiciye sunulmaya hazırlanmaktadır. Elbette sağlıklı beslenmeliyiz ve elbette ruşeym sağlıklı bir besin. Ancak düzenli olarak, yani haftada 3 porsiyon kuru bakliyat, 2 kez balık, 3-4 kez yağsız kırmızı et, yine haftada 1-2 kez tam haşlanmış katı yumurta, 4 -5 adet fındık veya 1-2 adet ceviz, her öğün beyaz olmayan herhangi bir ekmekten öğünlerde metabolizma hızınıza göre 1-3 dilim, her gün 1-2 porsiyon sebze yemeği ve 3 porsiyon meyve yerseniz, yemeklerde ölçülü miktarda zeytinyağı kullanırsanız, zaten yukarıda adı geçen tüm değerli besin ögelerini vücudunuza almış olacaksınız. Beklemekte olduğum şey ise: Bu bilgi eksikliğimizden kimlerin nemalanmaya çalışacağını göreceğimiz gündür.

YORUM YAZ
Arşiv