Sağlık , Güzellik Ve İyilik İçin...

  • 0
  • 668
Yazı Boyutu:

Her yıldan olduğu gibi 2023’den de beklentilerimiz büyük.

Yeni yıl ülkemiz ve dünyamız için değişik sıkıntılarla başlasa da umudumuz hep olmalı.

Birlik ve huzur içinde daha çok çalışarak güzel günlere hep beraber ulaşabilmeyi hedeflemek bile güzel.

Sağlığımız yerinde ise umudumuz, umuduz var ise her şeye sahip olabileceğimizi bile hayal edebiliyoruz.

Belki de böyle özel günler yeni ve daha sağlıklı başlangıçlar için bize bir motivasyon oluyor, ne dersiniz?

İnsanlar tüm dünyada, daha kaliteli bir yaşamın yollarını arıyor. Bunu sağlamak için hayatta en önemli hazinemiz bedensel, zihinsel, ruhsal ve kalben sağlığımız. Maalesef değerini kaybedince anlıyoruz.

Unutmayalım !

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek, tedavi etmekten daha kolay, daha ucuz ve akılcı bir yoldur. 2023’ün hemen başında, yeni yıl ile ilgili program yaparken daha sağlıklı bir yaşama sahip olabilmemiz için uygulayabileceğimiz formülümüzü sizlerle paylaşmak istiyorum.

● Kendimize önem verelim, sağlık durumumuzun farkında olalım

● Bol miktarda sıvı alalım. Su, vücudumuzdaki toksinleri ve istenmeyen artıkları uzaklaştıran en ideal içecektir. Temiz ve güvenli su tüketmeye özen gösterelim. Sabah güne başladıktan sonra, her saat 1 bardak su içmeye çalışalım.

● Güne kahvaltıyla başlayalım. Kahvaltı en önemli öğün olduğu için, bize gerekli olan temel besin unsurlarını içeren güzel ve keyifli bir kahvaltının tadına doyum olmaz.

● Her öğünde yağ, protein ve karbonhidrat tüketimini dengede tutmaya çalışalım.

Önemli olan bunları doğal yollarla almamız.

Yağ ve şekeri azaltalım.

Şeker toksik yükümüzü artırır, hücrelerimizin erken yaşlanmasına neden olur.

Şeker ihtiyacı için, tam tahıllı ekmekler, bulgur, makarna, sebzeler, meyveler (muz, üzüm, kavun, karpuz, incir ve dut hariç) ve tam tahıllı kahvaltı gevrekleri iyi seçimlerdir.

● Protein alımınızı dengeleyin. Günlük ihtiyacın çoğunun bitkisel kaynaklardan (kuru fasulye, mercimek, nohut, barbunya, koyu yeşil yapraklı sebzeler) olmasına özen gösterelim.

● Daha fazla Omega-3 yağı tüketmeye çalışalım. Kolesterol ve kalp-damar hastalıkları riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Yağlı balıklar (uskumru, somon, hamsi) ile semizotu ve keten tohumu gibi bitkilerden veya doğal kapsüllerden bu ihtiyacımızı karşılayabiliriz.
● İşlenmiş besinler ve trans-yağlardan uzak duralım

● Her gün lifli gıdalar tüketmeye çalışalım. Kan şekerimizi dengeler, bağırsaklarımızı çalıştırır, kansere karşı korur.

● Egzersiz yapalım. Egzersiz tüm sistemimizi çalıştırarak dokularımıza daha çok kan ve oksijen gitmesini, vücut ısısının artması ile terlememizi sağlar; bu hem toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştırır, hem de bağışıklık sistemimizi aktive eder.

Sağlık için spor önemlidir.

Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak, insanın fiziksel açıdan kendisiyle ilgilenmesi ve zihinsel yeteneklerini kendi kontrolü altında daha olumlu bir seviyeye ulaştırması için önemlidir.

Kendimizi fiziksel olarak rahat ve iyi hissedersek, düşüncelerimizin de pozitif olması ve daha olumlu bir bakış açısına sahip olmamız kolaylaşır. Daha pozitif düşünceler için sağlıklı beslenmemiz ve spor yapmamız gerektiğini unutmayalım. Haftada en az 3 gün egzersiz yapmaya çalışalım.

● Dinlenmek, insanın gücünü artırır.

Sadece bedensel değil aynı zamanda ruhsal açıdan da dinlenmek önemlidir.

Bedensel dinlenmeyi en iyi, güzel bir uyku sağlar. Uyku, kilo kontrollerimizin sağlanması için de önemlidir.

● İdeal kilonuzu koruyalım. Kilo fazlalığı veya şişmanlık hangi yaşta olursak olalım, pek çok sağlık sorunumuzun hazırlayıcısıdır, unutmayalım. Öncelikle fazla kilolarımızdan kurtulalım. Beden kitle indeksimizi 25’in altında tutalım, bel çevremizi erkeksek 102 cm, kadınsak 88 cm’nin üzerine çıkarmamalıyız.

● Yılda 2-3 kez kan tahlili yaptırmalı ve bedende herhangi bir anormallik veya madde eksikliği var mı kontrol ettirmeliyiz. Eğer demir, B vitaminleri, protein gibi madde eksiklikleri varsa mutlaka hekim kontrolünde tamamlamalıyız. Özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde çörekotu, ruşeym, kalsiyum, magnezyum, aspir yağı ve çinko desteği gerekebilir. Bu konuda doktorumuzdan yardım almalıyız. Kışın yağlanma başlayabilir, kilonuza ve formunuza daha bir dikkat etmeliyiz.

● Gençleşmek, ağrılardan kurtulmak, bağışıklığımızı, fiziksel ve zihinsel performansımızı artırmak amacıyla ozon-oksijen tedavisi ile hayat enerjinizi yenileyebiliriz. Yine bilimin ışığında bitkisel tedavilerler bizi hem hastalıklara karşı koruyacak hem de rahatsızlıklarınızdan daha kolay kurtulmanıza destek olacaktır.

2023 yılı ve önümüzdeki yaşlarımızı sağlık, güzellik ve iyilik ile huzurla geçirmek için vücudumuzun verdiği sinyallere kulak vermeliyiz.
Sağlık, güzellik ve iyiliklerle dolu yarınlara doğru Sevgilerimle

YORUM YAZ
Arşiv