Yelkenli tekneler 9 Eylül coşkusuna denizden renk kattı

9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı çeşitli etkinliklerle görkemli şekilde kutlanırken, 25 civarında yelkenli tekne de İzmir Körfezi’nde düzenledikleri kortej ile kutlamalara eşlik etti.

  • 0
  • 433
Yelkenli tekneler 9 Eylül coşkusuna denizden renk kattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı çeşitli etkinliklerle görkemli şekilde kutlanırken, 25 civarında yelkenli tekne de İzmir Körfezi’nde düzenledikleri kortej ile kutlamalara eşlik etti. Vatandaşlar, denizdeki geçit törenini ilgiyle izledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile İzmir 100. Yıl Kortej Grubu işbirliği ile yapılan etkinlik öncesi Çeşme, Foça gibi ilçelerden bir gün önce yola çıkan yelkenli tekneler, Pasaport Rıhtımı’na yanaştı. Deniz Ticaret Odası’nda verilen kokteylin ardından geceyi Pasaport’ta geçiren yelkenliler, sabah saatlerinde önce Pasaport Mendireği içinde, ardından kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda geçit töreni düzenlediler. Yelkenli tekneler, gösterilerin ardından İzmir Körfezi’ni dolaşarak yeniden Pasaport Rıhtımı’na yanaştılar.

Bir deniz kenti olan İzmir’in yeniden doğuşunu denizden kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Teknelerimiz 9 Eylül coşkusuna eşlik ettikleri gibi İzmir’in bir deniz şehri olduğunu gösterdiler. Vatandaşlar, karadaki törenleri izlerken, gözlerini denize çevirmiş oldular. İzmir’in tarihi limanı ve merkezi olan Pasaport’a bağlanan yelkenliler sayesinde, bölgenin marina olmasının İzmir’e ne kadar yakışacağını görmüş olduk. İzmir Körfezi’nde kuğu misali süzülen tekneler, denizciliğimiz için bize umut verdi. Tekneleriyle geçit törenine katılan başta Kaptan Muttalip Altuner olmak üzere denizcilerimize ve bize destek veren tüm kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu etkinliklerin daha fazla teknenin katılımı ile devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv