Yeni Binada Çifte Kutlama

İTO tarafından Kordon’da eski Ticaret Odası İş Merkezi’nin bulunduğu alanda 7 Ekim 2016 tarihinde Temelleri atılan İzmir Ticaret Odası’nın yeni binası,7 Ekim’de temel atılırken verilen tarihte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çifte kutlamayla kapılarını açtı.

  • 0
  • 867
Yeni Binada Çifte Kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İTO tarafından Kordon’da eski Ticaret Odası İş Merkezi’nin  bulunduğu alanda  7 Ekim 2016 tarihinde Temelleri atılan İzmir Ticaret Odası’nın yeni binası,7 Ekim’de temel atılırken verilen tarihte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çifte kutlamayla kapılarını açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyon’un ardından çok amaçlı salonda Cumhuriyet Yemeği düzenlendi. Yemek, Zühal Olcay’ın şarkılarıyla renklendi.

Resepsiyon ve yemeğe, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ile Eski Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Aslan Savaşan’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli katıldı. Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, söz verdikleri gibi binayı Ulu Önder Atatürk’ün eseri Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş bayramı olan 29 Ekim gibi özel bir tarihte açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek  belirterek, İzmir’e, İzmir’in Kordonboyu’na yaraşır bir bina hedeflediklerini ve söz verilen tarihe yetiştirdiklerini belirterek, destekleyenlere, Emek verenlere ve kendilerine inanarak bu görevi veren meclis ve oda üyelerine teşekkür eden Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: Laik Cumhuriyetimiz sizlerle birlikte varolsun”

Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise Laik Demokratik Cumhuriyetin bize ışık tuttuğu için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ben de teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “2013 yılında meclis başkanı olduktan 3 ay sonra başkanımızın ilk ateşini yakmıştı. Olur mu olmaz mı tartışmalarının olduğu o günden bu güne göndüğümüz gibi yeni yapılan binamızda sizlerle beraberiz Bu ışığı yakan, bu fikri oluşturarak uygulayan başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi ve Meclis adına bir anı plaketi verdi. Gece; Zühal Olcay’ın şarkılarıyla sürdü.
 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv