Yeni bir yıl, yepyeni umutlar

Sunucu Mehmet Necati Şentürk; yeni yıla Swiss Otel Büyük Efes sahnesinde girerken, kayıp bir yılın ardından 2022’nin etkinlik sektörü ve sahne emekçilerinin iş yoğunluğu açısından yüksek beklentili bir yıl olduğunun ve özlenen günlere tüm paydaşların uyumlu çabalarıyla ulaşılabileceğinin altını çizdi.

  • 0
  • 1.400
Yeni bir yıl, yepyeni umutlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahne emekçileri için başta salgın dönemi olmak üzere, zorlu bir süreç yaşanmaya devam ederken Türkiye genelinde çeşitli etkinlik mekanlarında düzenlenen yılbaşı kutlamaları az da olsa yüreklere su serpti.

İzmirli deneyimli sunucu Mehmet Necati Şentürk, Mart 2020’den itibaren 2021 yılının önemli bir bölümünü de kapsayan dönemi eğlence sektörü için kayıp yıl olarak değerlendirirken, sektörün ilgili paydaşlarının  yeni yıla çalışarak, büyük umutlarla girdiğini ifade etti. 

Şentürk “Müzisyenler, sanatçılar, büyük yatırımlar yaparak uzun yıllar hizmet veren çok sayıda mekan, organizatör, ses, ışık, görüntü, süsleme ve dekorasyon firması, kostümcü  hatta taksici esnafı gibi sayısız sektör 2022 yılının daha hareketli, coşkulu; çalışamadıkları sezonlarda kaybettiklerini yerine koyabilecekleri kazançlı bir yıl olmasını bekliyor, diliyor” dedi.

Şentürk, son günlerde artış gösteren Omicron kaynaklı vaka artışlarının önlenmesinin ancak bilim insanlarının uyarılarına dikkat edilerek mümkün olduğunun altını çizerken, vatandaşların aşı konusundaki tereddütlerini artık geride bırakmalarının, aşılarını yaptırmalarının çok önemli olduğunu; eğlence amaçlı olarak gittikleri mekânlarda kurallara uygunluğu sorgulamalarının çok değerli olduğunu belirtti.

“Bizler sahne çalışanları olarak misafirlerimizle, açık ya da kapalı mekanlarda aynı ortamı paylaşıyoruz. Çalıştığımız mekanlar özellikle salgının ilk gününden itibaren, bu konudaki yönetmeliklere titizlikle dikkat etmeye devam ediyorlar. Misafirlerimiz tereddüt etmeden, keyifli zaman geçirmek istiyor;  işletmelerimiz ve sektörün tüm paydaşları özledikleri güzel günlere bir an önce dönmek istiyor. Birlikte başarabilir, salgın sürecini ancak yetkin bilim insanlarına kulak vererek geride bırakabiliriz. ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Arşiv