Yeni dekor Yeni ürünler

  • 0
  • 2.870
Yazı Boyutu:

YAVAŞ şehire bağlı Sığacık’ta, SadıkÖzdemir ile oğlu Altan Özdemir tarafından işletilen ve özel ürünleriyle lezzettutkunlarının vazgeçemediği bir mekan olmayı sürdüren Burç Restoran,  yenilenmiş dekoruyla birlikte yeniürünleriyle de dikkat çekiyor.

Dört bir yanı açık olan Burç Restoran’ın bir tarafı denize sıfır, bir yanı isekale manzaralı, diğer yanları ise parkı görüyor. 
Dekor değişikliğiyle iyice aydınlanan mekanın iç ve dış bölümlerinde iyotkokusunun yoğun hissedildiği, balıkçı ve gezi teknelerinin renk cümbüşüarasında, zaman zaman püfür püfür esen rüzgar eşliğinde leziz deniz mahsülleriyiyip, sıcak sohbet imkanı arayanlar için vazgeçilmez bir adres özelliğinisürdürüyor.  
 

Kışın 200, havanın güzel olduğu günler veyazın ise 300 kişiye aynı anda hizmet verilen Burç Restoran’da servis Sabah09.00’da kahvaltı ile başlıyor, 02.00’ye kadar servis sürüyor. 

Sadık Özdemir ile oğlu Altan Özdemir tarafından yönetilen Burç Restoran’dageçerli olan üç ilke ise “Güleryüz, Kaliteli ürün ve Sorunsuz, dört dörtlükservis. 

Mekanda yeni dekorla birlikte başlatılan bir uygulama ise alkol alanlarınistemesi halinde İzmir’e kadar servis yapılıyor.
 

ÜRÜNLERİN HEPSİ MEKANA ÖZEL
Burç Restoran’da ürünlerin büyük çoğunluğu mekana has, özel, insanı adetabüyülüyor. Mevsim sebze ve meyvaları ile yaratılan soğuk ya da sıcak ürünler saymaklabitecek gibi değil.    
Lezzeti sihirbazı Deniz Özkan ve ekibinin elinden çıkan birbirinden lezizürünler arasında yok yok. Fava, kabak, közde patlıcan, şevketi bostanlı ottabağı,  albiber, kuki, deniz fasülyesi,deniz börülcesi, tereyağlı karides, midye dolma, Enginarlı Levrek Sarma, BallıKalamar,  Hellim peynirli levrek sarma,semizotlu ezme, patlıcan ezme, közlenmiş paprika biber, Kuru börülce, tarlabörülce, Patlıcan salatası, Levrek marin  ile mevsimine göre salatazeytinyağlı ve mezelerin bir bölümü. Mutlaka tadılması gereken ürünlerinbaşında ise
Cittaslow – Pazı Sarmave Cittaslow- Erişteli deniz mahsülleri,Deniz kabuğunda balık kokoreç, balık tantuni, Sandal Sefası, Levrek lokma,semizotlu sübye, ekşili kalamar, şarap soslu midye ve deni ürünlerinden Cittaslow-testi kebabı.

Yemeğin bitiminde ise Burç Restoran’ınaçılmış yufkanın arasına helva koyarak sigara böreği gibi sarılan, kızartmasonrasında baharat çeşitleriyle renk ve lezzeti artırımı yaptırılarak ortasındadondurma üstüne çukulata sos ile servis yapan Çıtır Helva’sı ile noktalanmasıgerekiyor.
 
 

Sığacık Mh. Yat Limanı, Seferihisar -İZMİR, TURKEY

Phone : (90) 0 232 745 73 05

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv