Yeni Mühendisler Kep Attı

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 625
Yeni Mühendisler Kep Attı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin, EÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay, akademisyenler, yeni mezunlar ve aileleri katıldı. Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine, Tekstil ve Biyomühendislik olmak üzere 9 bölümden oluşan toplam 800 öğrencinin mezun olduğu EÜ Mühendislik Fakültesi’nin birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Necati Büyüker oldu.

Törende konuşan Başkan Atila, “Genç mühendislerimiz Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nden almış oldukları bu eğitim sayesinde ülkemizin bütün karanlıklarını aydınlatacağına yürekten inanıyorum. Buradan almış oldukları bilgiler ile hayatlarının her anında, hiçbir ayrım yapmadan, adaletli bir şekilde, ülkemizin her yerine eşit hizmet götüreceklerine yürekten inanıyorum. Yolunuz açık olsun, yolunuz aydınlık olsun, bizim ümidimiz sizlersiniz” diye konuştu.

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜCÜ
Ülkenin en büyük gücünün genç mühendisler olduğunu belirten Prof. Dr. Cengiz Metin, “Öğrencilerimizin bu günlere gelmesinde velilerimizin katkısı çok büyük. Onlar için çalıştınız, çabaladınız ve bugün burada emeklerinizin ürününü izliyorsunuz. Bugünün mimarlarından birisi de öğretim üyelerimiz. Dört yıl boyunca onlar da çok büyük emekler verdiler, teknolojiyi sonuna kadar takip ettiler ve bu teknolojinin sonuçlarını öğrencilerine aktardılar. Yeni mühendislerimizin yollarının açık olmasını diliyorum. Onlar her zaman üretecekler ve topluma büyük katkı sağlayacaklar. Cumhuriyetin ve Atatürk’ün temel ilkelerinden ayrılmamalarını temenni ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Süheyda Atalay, “Fakültemiz 9 bölümden oluşan büyük bir aile. Fakültenin en eski bölümüne göre 45inci, en yeni bölümüne göre 17’nci mezunlarımızı uğurluyoruz. Öğrenci sayısı itibariyle üniversitemizin en büyük fakültesiyiz. Bugüne kadar fakültemizden ülkemizin bilimine, sanayisine, refahına katkıda bulunmuş; üreten ve katma değer yaratan 10 bin 478 mühendis mezun oldu. Bugün de bilimin içinde yetişmiş, çağdaş 800 mezun vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Genç mühendislerimizin yolları açık olsun” dedi.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadığını belirten Necati Büyüker, “Bizler belki bir laboratuvarda, belki bir şantiyede, belki bir fabrikada yüzlerini dahi görmediğimiz insanlar için, hayatı daha iyi bir hale getirmek için çalışıyor olacağız. Ülkemizi hak ettiği yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Dünyaya geldiğim andan itibaren üstüme titreyen, çalışkanlığıyla örnek olmuş, 2016 yılından beri göğüs kanseri ile mücadele edip iyileşen sevgili anneme, hayatı boyunca hafta sonu, tatil demeden büyük bir özveri ile bizler için çalışmış babama ve benim gibi bölümünü birincilik ile bitirip başarımda büyük katkı sahibi olan kız arkadaşıma huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Tören, diploma takdimi ve öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Selin Toklar – Can Gürtunca İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv