2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni kapsamında Fen Fakültesi konferans salonunda Yeni nesil üniversiteler ve toplum konulu panel düzenlendi. Panele Prof. Dr. Banu Onaral, Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Prof. Dr. Abdül Hamit konuşmacı olarak katıldı.
Yeni Nesil Üniversiteler ve Toplum konulu panelde değişen dünya düzeni içerisindeki üniversite-hoca-öğrenci ve sanayi ilişkisi irdelendi.
Drexel Üniversitesi Biomedikal Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Onaral Topluma değer katacak insanların bir arada bulunabilmesi önemli. Yurt dışında birçok ülkede, Türk beyin gücü bulunmaktadır. dedi.
Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ise yeni nesil öğrencilerin eski sistem öğretim üyeleriyle iletişim sorunu yaşadıklarını ve bu durumun hem öğrencinin hem de hocanın yaratıcılığını körelttiğini vurguladı. Prof. Dr. Atalar Liseden gelen öğrenciler üniversite için yeterli donanıma sahip değil. Kitap okumuyorlar, yabancı dil bilmiyorlar. Test sistemiyle yetişen öğrenciler ilk uzun metinlerini yüksek lisans seviyesine gelince yazıyorlar. Sistem orta öğretim düzeyinde tedavi edilmeli dedi.
Son olarak Çukurova Üniversitesi Adana ÜSAM Koordinatörü Prof. Dr.A. Hamit Serbest; yüksek öğretim sistemindeki yeni eğilimler ve beklentilere değindi. Üniversitelerde yeterince asistan bulunmuyor. Her yıl en az 20 bin öğretim üyesi yetiştirmeliyiz ve okullaşma oranı artırılmalı. Bunlar yapılırken de kalite sürekli yükseltilmeli. Sadece devletin vereceği kaynaklara bağlı kalan bir üniversitenin gerçekten üretici, özerk ve yaratıcı olmasını beklemek gerçekçi değildir. diyerek sözlerine son verdi.
Son olarak söz alan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Son zamanlarda geliştirdiğimiz İNOVİZMİR projesi dahilinde ar-ge faaliyetleriyle gelişen bir üniversite olmak yolunda tüm eksikliklere rağmen devam ediyoruz. dedi. İZMİR(Ege ajans- Ayşegül Güral, Barış Tura, Belgin Güneş, Bahar Üçüncü)
Yeni nesil üniversiteler sanayi ve toplumla entegre olmalı
- Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 925








