Yeni oyun ve projelerle hızlı bir dönüş

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon perdelerini erken kapatmak zorunda kalan İzmir Devlet Tiyatrosu, 1 Eylül 2020 Salı (Bu gün) gününden itibaren tedbirler kapsamında sanatseveleri salonlarında ağırlamaya hazırlanıyor!

  • 0
  • 2.154
Yeni oyun ve projelerle hızlı bir dönüş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon perdelerini erken kapatmak zorunda kalan İzmir Devlet Tiyatrosu, 1 Eylül 2020 Salı (Bu gün) gününden itibaren tedbirler kapsamında sanatseveleri salonlarında ağırlamaya hazırlanıyor!

2020-2021 Tiyatro sezonuna 4 prömiyerle başlayacak olan İzmir Devlet Tiyatrosu,  İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek 8 Eylül 2020 tarihinde “Yıldızların Altında” adlı müzikal oyunla Bornova Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi’nde prömiyer yaparak İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
 Koronavirüs sebebiyle bu tiyatro sezonunda gösterimler Salı – Perşembe ve Cumartesi günleri sahnelenip, ayrıca sahnelerin dezenfekte edilmesiyle seyircinin sağlığını göz önünde bulundurulacaktır. Seyirci koltuklarnaı sosyal mesafe kuralına uygun şekilde oturulacaktır. Oyun öncesi ateş ölçümü yapılıp, tiyatro salonuna maskesi olmayan izleyici alınmayacaktır. Gişelere el dezenfektanları koyulacak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacaktır.

 Covid-19 nedeniyle perdelerimizi kapatmanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Levent Ulukut, bu üzüntümüzü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü projesi olan “Kamyon Tiyatrosu-Yürüyen Sahne” ile çocuklarımıza açık havada çocuk oyunları götürerek giderdiklerini aktardı. İzmir, Ankara, İstanbul ve Trabzon Devlet Tiyatrosunun katılımı ile yürüyen sahnede; İzmir Devlet Tiyatrosu “Kuzu Maydanoz’ un Maceraları” adlı oyunla 12 Temmuzdan başlayarak; Keban Yazıhan, Malatya, Doğanşehir, Gölbaşı, Pazarcık, Türkoğlu, İskenderun, Osmaniye, Erzin, Toprakkale, Adana Yüreğir ve Ceyhan’ da 23 Temmuza kadar açık havada minik kalpleri mutlu etti.

Geçtiğimiz hafta ise, kapalı gişe oynayan müzikal oyunumuz “KANTOCU” ikinci kez Bodrum Kalesi’nde yoğun bir seyirci katılımı ile 21 Ağustos da oynadı.
 2020-2021 Sezonunun ilk oyunu  Sam Bobrick’in kaleme aldığı, M. Sadık Yağcı’nın yönetmenliğini üstlendiği Devlet Tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek olan “İki Bekar” adlı komedi oyunumuz 1 Eylül 2020 Salı günü Konak Sahnesi’nde seyircileriyle buluşacaktır. Oyunun başlıca rollerini Burcu Aksakal ve Serkan Kunter paylaşmaktadır.
08 Eylül’de ise İzmir Devlet Tiyatrosu’nda bir ilk olacak olan yönetmenliğini İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut’un üstlendiği “Yıldızların Altında” adlı müzikal oyun Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan Açık Hava Sahnesi’nde prömiyer yapacaktır. 120 koltuklu bilet satışı yapılacak olan ve açık havada 12 kişilik orkestramız ve sanatçılarımızla beraber Türk Tiyatrosunun en önemli klasik oyunlarının şarkılarını, yıldızların altında danslar eşliğinde seyircilerimize sunulacaktır. Müzikalde; İbrahim Raci Öksüz, Ceyhan Gölçek, Ozan Yıldırım, Şerife Ünsal, Fuat Şarbalkan, Mesure Tahir, Akın Kurt, Meltem Başınhan, Umut Kolburan, Yağmur Candemir ve Sezer Akçe paylaşmaktadır. Orkestrada ise; Kemal Alpan (Şef), Alpaslan Topçu, Defne Simay Şarlar, Erdem Aktaş, Didem Uysal, Gökalp Namlısoy, Gökhan Karakaş, Hikem Çamdalı, Merve Biçer, Şükran Keçeci, Aslan Fırat Onkar ve Can Kaya yer almaktadır.
Sezonun üçüncü yeni oyunu olan Yasmina Reza’nın kaleme aldığı, Tayfun Erarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Vahşet Tanrısı” adlı oyunumuz 22 Eylül 2020 tarihinde Konak Sahnesi’nde prömiyer yapacaktır. Oyunda başlıca rolleri Özlem Başkaya, Ali Hakan Beşen, Canan Erener Şen ve Mustafa Çolak paylaşıyor.
Gökhan Erarslan’ın yazdığı, Ebru Nil Aydın’ın yönetmenliğini üstlendiği 2020-2021 Tiyatro Sezonunun dördüncü yeni oyunu olması planlanan “Bir Düş Gibi Cahide Sonku” 29 Eylül 2020 tarihinde tiyatroseverlere merhaba demeye hazırlanıyor. Cahide Sonku’nun hayatını biyografik biçimde ele alan oyun, sanatçının hızla yakaladığı şöhrete karşın ödediği bedelleri gözler önüne sermektedir. Oyunun başrolünü Güldeniz Türküstün Eltepe üstlenmektedir.

 Boris Vian ve John Steinback’in hikayalerinden uyarlayarak yazan Gökhan Aktemur tarafından kaleme alan “Karıncalar” adlı oyunun yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Akif Yeşilkaya üstlenmiştir. Oyun tek kişilik olup, oyunculuğu Akın Kurt üstlenmektedir.

 Küçük minik kalpleri de unutmayan İzmir Devlet Tiyatrosu geçen sezondan devam eden ve büyük ilgi gören “Kuzu Maydaonuz’un Maceraları “İki Köyün Masalı” ve Eylül ayında provalarına başlanacak olan; Sanatçılarımızdan Doğan YAĞCI’nın yönettiği, Grimm Kardeşlerin yazdığı “Bremen Mızıkacıların Hikayesi” adlı oyunumuzu minik kalplerle buluşturacaktır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv