Yeni sezona Bornova’dan merhaba

4. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ile yaz sezonunda da izleyicisi ile buluşan İzmir Devlet Opera ve Balesi 30 Eylül 2021 Perşembe akşamı saat 20.00’de “Açılış Konseri” ile Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeni sanat sezonunun ilk etkinliğini gerçekleştirecek

  • 0
  • 553
Yeni sezona Bornova’dan merhaba
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

4. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ile yaz sezonunda da izleyicisi ile buluşan İzmir Devlet Opera ve Balesi 30 Eylül 2021 Perşembe akşamı saat 20.00’de “Açılış Konseri” ile Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeni sanat sezonunun ilk etkinliğini gerçekleştirecek

İzmir Devlet Opera ve Balesi repertuvarından seçme eserlerle sanatseverleri Necdet Aydın Sahnesi’nde ağırlayacak.
Açılış Konseri’nde G. Bizet, G. Donizetti, G. Verdi, G. Puccini, C. Gounod, W. A. Mozart ve J. Massenet’nin operalarından aryalar ve düetler Orkestra Şefi Tulio Gagliardo yönetimindeki solistler Birgül Su Ariç, Beril El, Derya Kırcalı Gürlük, Burçin Savigne, Ayşe Özmen, Ayşe Şenogul, Ebru Kaptan, Oğuz Çimen, Muzaffer Soydan, Aydın Uştuk, İnanç Makinel, Cengiz Sayın, Cihan Özmen, Teyfik Rodos, Hasan Alptekin ve Başkemancı Tolga Kulak ile İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde seslendirilecek.

2020 senesinde 2 Mart tarihinde prömiyerini yapan ve hem İzmir sahnesinde hem de Bodrum ve Efes festivallerinde kapalı gişe oynayan Carmen balesi de İzmir DOB’un Ekim programında yer alarak sezon dahilinde ilk kez 5 Ekim 2021 Salı saat 20.00’de Necdet Aydın Sahnesi’nde orkestrasız(banttan) sahnelenecek.
Carmen operasının müziklerini Şef Tulio Gagliardo bale için düzenledi koreografi ise Carlos Vilan’a ait.
Ekim ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu matine ve suare seçenekleriyle izleyiciyle buluşacak olan Carmen balesinde; Burcu Olguner, Aslı Çilek, Sülün Duyulur, Boğaçhan Bozcaada, Doruk Demirdirek, Sertan Yetkinoğlu, Oben Yıldırım, Hülya Susurluk, Yasemin Altınel, Çisil Bozcaada, Gülfem İncecik, Çağın Özideş, Ali Eren, Yiğit Erhan, Selahattin Erkan, Cihan Genek, Neslihan Mert Kılıç, Elvan Bakdık, Melodi Olataş başroller için sahnede olacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi 6 Ekim 2021 Çarşamba akşamı saat 20.00’de piyano eşlikli bir konser verecek.
Soprano Ayşe Özmen ve Ayşe Şenogul; Tenor Mehmet Alp Özkazanç ve Bariton Doğukan Özkan, piyanoda Mehmet Ariç’in eşliğinde Birgül Su Ariç ve Aydın Uştuk ile şan parçaları seslendirecek.

Torbalı Metropolis’te, geçen senenin ilgiyle karşılanan etkinliklerinden biri olan “Türk Bestecileri” konseri 8 Ekim 2021 Cuma akşamı 20. 30’da yapılacak.
Türkiye’nin çeşitli yörelerinden ezgilerin senfonik olarak seslendirileceği konserde, Orkestra Şefi Vladimir Lungu yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Başkemancı Tolga Kulak ve Solistler; Nazlı Alptekin, Filiz Güneş, Derya Kırcalı Gürlük, Muzaffer Soydan, Murat Duyan, Hasan Alptekin ve Teyfik Rodos, Ahmed Adnan Saygun, Nevit Kodallı, Turgay Erdener, Cem İdiz, Eray Ünal, Teyfik Guliyev, Orhan Öner Özcan'ın beste ve düzenlemelerini Metropolis’in tarihi atmosferinde seslendirecek.

Elhamra Sahnesi’nde 15 Ekim 2021 Cuma akşamı saat 20.00’de Portekizce ve İspanyolca Şarkılar yankılanacak.
Etkinlikte Soprano Ayşe Özmen ve Bariton Cihan Özmen Piyanist Tuğçe Doruk eşliğinde P. Luna, F. T orroba, P. Soriano, L. Fernandi, M. Sandoval, J. Rodrigo, J. Turina, V. Jardim, E. Braga ve F. A. Barbieri’nin klasik eserlerini seslendirecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Beril El, Mehmet Alp Özkazanç, Hürkan Ayvazoğlu, Alp Ayvazoğlu, Taner Tanrıkulu, Hüseyin Mehmetoğlu, Zafer Zencirli, Tuğçe Doruk, Özlem Pınar, Tuğer Doruk, Onur Yıldız ve Kerem Özgür Erdem Elhamra Sahnesi’nde Oda Müziği Konseri için 19 Ekim 2021 Salı akşamı saat 20.00’de bir araya gelecek.
Oda Müziği Konseri programında A. Uhl, W. A. Mozart ve detaylı bir F. Schubert repertuvarıyla piyano, flüt, klarinet, keman, viyola, viyolonsel ve şanın bir araya geleceği renkli bir dinleti izleyiciye sunulacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin Ekim programı W. A. Mozart’ın Sihirli Flüt operası ile devam edecek.
Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde, sahneleme olarak opera sergilenişine uygun şekilde kısaltılan, dekor ve kostümlü “Konser Sunumu” versiyonuyla sezonun ilk prömiyerini 21 Ekim Perşembe saat 20.00’de yapacak.
Barış Meydan tarafından sahneye koyulacak olan Sihirli Flüt 23 ve 26 Ekim tarihlerinde de izlenebilecek.
Tulio Gagliardo’nun orkestra, Orhan Öner Özcan’ın ise koro şefliğini yapacağı Sihirli Flüt eserinde Erdem Erdoğan, Burak Dabakoğlu, Muzaffer Soydan, Mehmet Alp Özkazanç, Eylem Demirhan Duru, Derya Kırcalı Gürlük, Ayşe Şener Özmen, Sabri Çapanoğlu, Soner Yıldırım, BarışYener, Christopher Gagliardo, Nejad Beğde, Eray Kocatürk, Cihan Özmen, Sezgi Elhüseyni, Melisa Yenal, Şeniz Çimen, Esra Kocatürk, Elif Şehir, Özlem Ateş Aksungur, Beril El, Ayşe Şenogul, Beste Güler Aslan, Melisa Özdemir, Burcu Ömür Zeybek, Eda Çapanoğlu, Başak Karataş ve Evrim Keskin başrolleri paylaşacak.
Eser konser sunumu olması sebebiyle konu Koro Sanatçısı Başak Narin’in üstlendiği “Anlatıcı” ile ilerleyecek ve izleyici sahnelenen performansların bağlamı hakkında atmosfere uygun bir dille bilgilendirilecek.
Başkemancı Tolga Kulak’ın yer aldığı orkestra ise, bu sunuşta sahne üstünde performansa dahil olacak.
Sihirli Flüt eserinde, Serdar Başbuğ kostüm tasarımını, Sevcan Yenihayat Horozgil kostüm düzenlemeyi, Serkan Şentürk ışık tasarımı ve Ahmet Şeren projeksiyonu üstleniyor.

İzmir DOB 29 Ekim Cuma saat 20.00’de Cumhuriyet Bayramı için özel bir konser gerçekleştirecek. Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan kutlama etkinliğinde, bu sene hayata gözlerini yuman duayen müzisyen ve besteci Muammer Sun’un TRT’nin yapımını üstlendiği “Kurtuluş” ve “Cumhuriyet” filmleri için yazdığı bestelerine yer verilecek.
Çanakkale Türküsü, Çökertme, Ah Bir Ataş Ver, Efem gibi yerli repertuvarın klasikleri Ali Hoca, Sayram Akdil, Bujor Hoinic ve Serdar Yalçın düzenlemeleriyle sunularak Cumhuriyetin 98. Yılı şarkılar eşliğinde kutlanacak.
Tüm etkinliklerde İçişleri Bakanlığı’nın “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” Genelgesi kapsamında aşı olmayan kişilerin; 18 yaş ve üzeri için uygulanacak negatif sonuçlu PCR testini salonlara girerken HES kodu üzerinden beyan etmeleri gerekiyor.
Etkinliklerin biletleri www.biletinial.com internet sitesinden ve Bornova Kültür ve Sanat Merkezi ile Elhamra Sahnesi gişelerinden 9:30 – 17:30 saatleri arasında alınabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv