Yeni yıla muhteş konserle merhaba

  • 0
  • 582
Yeni yıla muhteş konserle merhaba
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk  Müziği Korosu,  EÜ Devlet Konservatuvarı, DEÜ Devlet Konservatuvarı ve TRT sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası ve 100 kişilik TOBAV Çocuk Korosu, Güzelbahçe Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Sahnesi'nde yeni yıl konseri verdi.

Turkish Brass Ensemble Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya'nın yönetiminde, Hikmet Çokağır’ın Koordinatörlüğünde, Solist olarak İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solistlerinden Derya Gönüldaş ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Solistlerinden Aylin Odabaşı'nın katılımı ücretsiz olarak gerçekleştirilen Konser büyük beğeni topladı.

İzmir Devlet  Opera ve Balesi Bale Sanatçıları Altan Kılınç, Melodi Sıcakyüz ile birlikte E.Ü. Halk Dansları Sanatçılarından Zeybek Selim Özyol da dansları ile konsere renk kattı.

İzmir Milli Kütüphane Vakfı  Başkanı Ulvi Puğ ise ünlü şairlerden  seçme şiirler sundu. Konser öncesi ayrıca Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Çocuk Korosu Koro Şefi İsmail Bilen yönetiminde çocuk şarkıları seslendirdi. Davetlilerin coşku dolu alkışıyla sona eren konserin finalinde Kenan Gökkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi sahneye davet etti. Sanatçılara çiçek veren İnce, 2014 yılının Güzelbahçe’ye ve İzmir’e çok uğurlu geldiğine dikkat çekti ve “2014 yılında Güzelbahçemiz muhteşem bir kültür merkezine kavuştu. Kültür merkezimiz hizmete girince Güzelbahçemiz kültüre ve sanata doyacak demiştik. Bu sözümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. 2015 yılında da yeni hizmetlerimizle karşınızda olacağız. Yeni yılın sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” diye konuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv